Vant ærespris – Halden
Naimy Nilsson i midten flankert av Stein Cato Røsnes og Lillian Ovell

Vant ærespris

Naimy Nilsson ble tildelt "Årets ildsjel" pris av Østfold Idrettskrets under den pågående Idrettskonferansen på Thon Hotel i dag. Vi gratulerer Naimy med en svært velfortjent pris.

Naimy ble tildelt prisen sammen med Frank Schander fra Tveter IL og Pål Guddal fra Askim Styrkeidrettsklubb. Prisene ble utdelt av Stein Cato Røsnæs fra Østfold Fylkeskommune og Lillian Ovell fra Østfold Idrettskrets. Vi gratulerer samtlige vinnere med velfortjente priser.

Nedenfor følger innstillingen som ble sendt Østfold Idrettskrets. Vi synes Naimy fortjener all mulig hyllest for sitt arbeid for idrett og andre ideelle organisasjoner.

Naimy Nilsson nomineres til Årets Ildsjel for sin mange årige innsats for Halden Topphåndball, TTIF Håndball og Allsammen/Allsang.

Selv om Naimy ikke utøver idrett selv lenger, er hun i en klasse for seg. Maken til jernvilje, pågangsmot og utholdenhet finner man kun hos de ypperste toppidrettsutøvere. Når hundrevis av frivillige timer blandes med en tvers igjennom snill person som vil alle det beste, ja da har vi en verdig kandidat for «Årets ildsjel».

Naimy er en pilar i HTH-kulturen. Hennes vesen og naturlige innstilling har vært en støpeskje for vårt miljø. Naimy er en viktig årsak til at HTH har blitt en familie på kryss og tvers av alder og funksjoner. Hos oss blir alle tatt godt i mot. Hos Naimy blir alle utfordringer besvart med «Det løser vi» og (altfor?) ofte fulgt opp med «Jeg gjør det. Jeg tar det».

I TTIF Håndball hadde hun spesielt fokus på bredden, barna og dommerne. Hun har sågar vært dommerkontakt for flere håndballklubber i Halden på en gang. Naimy var i perioder leder for håndballen og svært sentral i å bygge topphåndballmiljøet. I håndballen har det til tider blåst. Naimy har som leder og frontfigur stått i vinden og skapt le og roligere forhold for de bak henne. I stormer har hun vært en huggestabbe for krasse tilbakemeldinger. Men hun har aldri klaget over dette. Hun har besvart de med stor raushet og vist overbærenhet og stor tålmodighet.

Naimy har alltid vært opptatt av fellesskapet og dugnadsånden. En dugnadsånd som hos henne står ekstremt sterkt og som få kan etterleve.

Selv om Naimy har brukt «all sin tid» på håndballen, har hun på et merkelig vis funnet flere timer i døgnet enn hos andre. Hun har derfor funnet tid til å legge inn et betydelig antall timer i Allsammen og på samme måte som får håndballen blitt en uvurderlig person for hele Haldens Allsang. I Allsammen har hun vært leder og sjef for de mange hundre timene med dugnadsarbeid som må til for at vi andre kan være stolte over hvert eneste Allsang-program som vises for hele Norge. De siste somrene er hele hennes sommerferie viet Allsang der hun også jobber dugnad for Halden Topphåndball. Hele sommeren. Fra tidlig om morgningen til sent om kvelden. Og mange netter er det jammen meg hun selv som sitter våken og har vaktholdet.

Naimys nitidige innsats og selvoppofrelse for flere klubber og fellesskapet er alene god nok grunn til en nominasjon. Hennes innsats blir dog enda mer ekstrem når vi vet at Naimy i mange år har slitt med store og økende smerter fra en sliten rygg som har vært gjennom mange operasjoner. Men til tross for smertene takler hun det med varme smil og klemmer, biter tenna sammen og jobber videre. Det er ikke få dugnadstimer vi har sett Naimy skjule et smertegrin med et smil. De tennene må etter mange år begynne å bli godt nedbitte.

Vi kan for Haldens mange klubber og foreninger håpe at det finnes mange som Naimy. Vi er i hvert fall uendelig takknemlig over at hun er en del av vårt miljø. Uten Naimy ville Halden vært et fattigere sted å bo.

 

Av Halden Topphåndball