Reprise, takk! – Halden
Simen Holm

Reprise, takk!

Dette har vi vært med på før. Et Halden lag som ikke lykkes på bortebane i første kamp vet å komme sterke tilbake på hjemmebane. I dag er det vår trøst.

En frisk start på kampen i godt tempo der Ulvene førte an, men Schønningsen holdt Haslum inne. Deretter buttet det for Halden, men Schønningsen stoppet ikke og førte Haslum opp i ledelse med god hjelp fra både Røe og Patriksson.
Ulvene klarte ikke bite fra seg i forsvaret og ble trykket ned mot 6 meteren. Haslum-gutta slapp for tett innpå. Det nødvendige super-tempo i føttene, aggressiviteten og telepatien klaffet for Ulvene. Forsvaret var ikke dårlig, bare ikke godt nok og ikke så godt som det kan være.
Skudd fra 7 og 8 meter satt stadig bak Bech som ikke lykkes. Spesielt Schønningsen skjøt ramma rundt med sin venstre arm. Og det var de venstrehendtes dag. Også vår Simen Holm storspilte med knallharde skudd rundt forsvaret og oppunder tverrligger.
Misbrukte kontringsmuligheter og feilpasninger ble en mare for Halden i denne kampen. Halsende 5 mål bak var det stadige svært gode muligheter til å ta noen jafs. Mulighetene bød seg med jevne mellomrom når Haslum feilet og Haslum øyne vil nok mene at Haslum misbrukte tilsvarende store muligheter. Likevel var det påfallende hvor mange kontringer som ble kastet bort og hvor flinke Haslums 1’ere og 2’ere er til å lese når Halden er under pasningspress og snappe opp Haldens forutsigbare pasninger. Vi mener også at Halden leverer for mange uprovoserte feil. Disse gjør Haslum få av.
Bildet av andre omgang er et bedre forsvar og målvaktsspill, men stadige misbrukte muligheter når vi absolutt som minst trenger det for å knappe innpå. Selv med en sluttspurt klarte aldri Ulvene å true Haslum til en sluttspillsbombe.
Vi ønsker oss fra start et bedre forsvar og målvaktsspill som i andre omgang. Får vi dette innfridd samtidig som Ulvene luker ut alle balltapene og får bedre uttelling på kontringer, så tør vi tro på en skikkelig sluttspillsbombe i Remmenhallen neste onsdag.
Vi har gjort det før. Reprisen er bestilt.
Av Halden Topphåndball