15 gode er ikke godt nok – Halden
Harde tak

15 gode er ikke godt nok

Noen ganger er det nok med 15 gode minutter for å vinne en håndballkamp, men aldri når motstanderen er minst like god og de andre 45 minuttene er svake.

Etter en frisk start ble første omgang en laber affære av Halden.

Fyllingen åpnet med en 5-1 formasjon i forsvar. Fyllingen trener Vidar Gjesdal må være svært godt fornøyd med dette taktiske grepet i sitt forsvarsspill. Fyllingens Iben Hvidsten i sin framskutte posisjon førte til et usedvanelig tafatt og tempoløst angrep. Det så ut til at Ulvene ble satt helt ut av spill av Fyllingens framskutte spiller. Ballen gikk tregt, spillerne nølte med pasninger som ble sendt uten snert, rundgang etter rundgang ga ingen flyt i spillet og bakspillerne kom altfor sjelden i den farten og med et trykket som er nødvendig for å vinne dueller.

Ulvene slet for hvert eneste mål framover, mens Fyllingen enkelt kastet ballen i mål på den andre siden av banen. En dau første omgang sprites litt opp mot slutten og ender 16-11.

Starten av andre omgang var glimrende. Ulvene gikk fra tamhunder til villdyr og storspilte i 15-17 minutter, hentet inn bergenserne og lå kun ett mål bak på 21-20.

Men så var ikke dette dagen da Ulvene er så skarpskodde som man må være. Rasmus Carlsen gjorde et bytte i eget forsvar da Fyllingen også byttet ut en angrepsspiller. Uoppmerksomt forsvar gjorde at Simen Holm ble stående med stort rom rundt seg og tapte duellen mot Fyllingens Tore Andre Lunde som var på hugget og utfordret rommet. Simen fikk med seg en streng 2 minutter.

I undertall økte Fyllingen med to mål og da utvisningen var nær over, var forsvaret igjen ikke på tå hev. Victor velger å gå langt ut i undertall. Fyllingens Joakim Stenqvist tviler, men ser at og rommet bak Victor er stort, stusser ballen og stuper igjennom. Nødtaklingen fra Rex Blom idømmes en grei utvisning til. Fyllingen øker igjen med tre mål i neste utvisningsperiode til 26-20 og Ulven klarer etter dette ikke komme opp på nytt villdyr-nivå.

Det må være mange i laget som har mye å bevise i aggressivitet, tempo og konsentrasjon til søndagens hjemmeoppgjør. Det er ingen lag i GRUNDIGligaens topp 5 som vinner hverken seriekamper eller kvartsfinaler mot hverandre uten å være opp mot sitt beste. Halden er på sitt beste når energien overdrives og absolutt alle dueller kjempes for som den viktigste i livet. Uten dette nivået blir Ulvene for tamme i topp 5 sjiktet.