Aksjon målvakt – Halden
Foto: Ukjent

Aksjon målvakt

HTH legger mye ressurser ned i en god målvakt, men mangler likevel 100.000. Vi tar en prat med han som vet mest om dette - Jonas Wille.

For å bidra, velg en av følgende metoder:
1. Sett inn ditt bidrag direkte på 1030.09.83508 merket «Målvakt – <ditt eget navn>»
2. Få regning ved å sende e-post til kontor@haldentopp.no med beløp og info om hvor en regning ønskes sendt
3. Meld inn ditt bidrag på Facebook via denne linken (betal som for pkt 1 evt pkt 2)
4. Betal via mCash appen «Halden Topphåndball – Aksjon målvakt» og QR kode på denne linken
5. Vippse bidraget til Jonas Wille 48124507

 

Fakta:
– HTH jakter erstatter for Rasmus Bech som går til tysk håndball
– Målvaktens navn, nasjonalitet og alder er ikke kjent
– Målvakten er ikke norsk, har internasjonal erfaring med rundt 100 landskamper selv om han ikke er etablert landslagsmålvakt.
– Klubben mangler 100.000 for å sikre seg målvakten

Ett hundre tusen kroner. Det er mye penger Jonas.
– Ja, enig. Det er så mye penger at klubben ikke kan gå i fella og tro at «det ordner seg». Klubben må vite med liten grad av risiko at vi kan beherske kostnadene våre både i 12 og 24 måneder framover. Vi har vært i situasjoner før der sviktende inntekter har ført til tøffe prosesser for oss. Vi har kommet styrket ut av disse, men de tærer på alle som er involvert og det er ikke slik vi vil drive klubben vår.

Å hente målvakt fra utlandet, er ikke det som å gå over Bech’en etter vann?
– Nei, dessverre. Vi har jobbet med målvakt i flere måneder. Vi ønsker alltid lokale spillere først. Dvs fra vår region som primært er Østfold, men også Oslo og Akershus. Vestfold er også nært oss. Dernest søker vi andre norske målvakter. Finner vi ingen, leter vi i Norden. Det har rett og slett ikke lykkes å finne en norsk målvakt som er ledig og har det nivået som trengs.

Men tydeligvis en Nordisk målvakt da?
– Nja, i dag er ikke geografi min sterkeste side… Sorry. Kan ikke si mer enn det foreløpig.

Hvorfor så mye fokus på målvakt?
– I topphåndballen er målvakten ekstremt viktig. Nesten så enkelt og greit. Det er også viktig for våre lokale og veldig unge talenter å ha en topp-spiller i denne posisjonen å se opp til og ikke minst lære av.

I skrivende stund har aksjonen tippet 50.000. Kommentar?
– Jeg er utrolig glad for denne støtten. I min jobb føler man seg mange ganger alene og det er mange utfordringer som fort føles som motgang. Derfor er det utrolig inspirerende å se denne utrolig oppslutningen og at det arbeidet vi legger ned som lag og klubb faktisk betyr mye for mange. Det er slikt som gjør meg ydmyk – og glad.

Hvis dere kommer opp i 100.000, skal aksjonene da avblåses?
– Nei, vet du hva. Det har jeg ikke tenkt på. Jeg er så utrolig imponert, glad og ydmyk over at så mange vil bidra med så mye…. men for all del…. HTH er en klubb med et stramt budsjett og stram styring. Jeg får ikke mye slingringsrom. Styret stiller tøffe krav til sikkerhet for kostnadene. Det er selvfølgelig bra. Jeg er for en stram styring, men det er også til tider frustrerende at klubben ikke har større muskler og romsligere forhold. Vi trenger all den hjelp vi kan få. Alle kan være helt sikre på at her sløses det ikke med hundrelappene og at alle bidrag vil komme utrolig godt med. Så hvis det er opp til meg, så er ikke 100.000 et «tak»…. men det bør du kanskje ikke skrive – fordi det kan virke litt utakknemlig – og det er jeg i hvert fall ikke. (Vi valgte å skrive det likevel, red. anm.)

 

Av Halden Topphåndball