Med poten i fatle – Halden
Laget besøker Andreas på Kalnes

Med poten i fatle

Andreas Haglund debuterte i GRUNDIGligaen med et brak. Etter et flott mål i debuten gikk unggutten i gulvet med hånda først som førte til fire brudd. Vi har nylig sjekket pulsen hans.

Fire brudd på ett fall i en hånd er en prestasjon selv rutinerte røntgenleger ble imponert over. Hvordan går det med deg nå?
– Det går veldig bra med meg. Jeg ser veldig lyst på det her, og er klar for å begynne med opptrening. Det er mye trening igjen før jeg kan starte med håndball, men jeg skal komme tilbake!

Hva har legene gjort med hånda di så langt?
– Jeg har nå gjennomført to operasjoner. I den første ble det satt inn to plater for å fikse to brudd i hånden. Det ble også satt inn to stenger i to andre brudd. Jeg hadde også et brudd i lillefingeren, men det ser bra ut så det ble ikke gjort noe med det. Det ble heller ikke gjort noe med den knuste knokkelen.

Oi. Det var ikke småtteri. Er legene bekymret for hvorvidt du blir bra igjen?
– Nei, ikke som jeg vet. Det de derimot var mer engstelig for var de voldsomme hevelsene, som kunne ødelagt muskler og vev i hånda. Så jeg har gjennomført en operasjon for å få lukket et sår. Jeg er ferdig med operasjoner for nå.

Hvordan foregikk dette? Var du våken eller fikk du slippe å delta?
– I begge operasjonene ble jeg lagt i full narkose.

Det høres fryktelig vondt ut….
– Jeg har ikke så mye smerter lenger, men de advarte mot at stengene kunne kjennes innimellom. Det gjør litt vondt, men opplever det sjeldent.

Vet du hva som skjer nå? Hvor lang tid regner man med at det tar før du kan begynne opptrening av hånda?
– Eneste jeg vet er at opptreningen begynte dagen etter første operasjon, for at leddene ikke skulle stivne. Det tar noen uker før jeg kan begynne å bruke hånda..

Det må være et tungt at dette skjer i din debut. Hva tenker du videre i forhold til håndball?
– Jeg må bare ta meg god tid, og motivasjonen er på topp. Det har hjulpet veldig mye at jeg har fått så mange hilsener fra veldig mange mennesker ?

 

Av Halden Topphåndball