Forrykende! Fordømt! – Halden
Rex Blom

Forrykende! Fordømt!

Milde makter for en kamp. Her var det to lag som bød opp til et forrykende show med en utspekulert regi. Det var en herlig forestilling. Det var en sterk påkjenning. Vi håper på mer, samtidig som vi ikke orker det.

Selve kampreferatet er enkelt og tørt. «Lagene fulgte hverandre tett og vekslet på å føre kampen. Til slutt endte det 28-28».

Dette er en beskrivelse noe så langt fra virkeligheten som en kan komme. Faktaene er korrekt, men utelater kampens vannvittige beholdning av spenning, dramatikk, skuffelse, nerve og jubel. Etter en fin start av begge lag dro Bærum-gutta i fra. Men Ulvene sov aldri. De frådet og bet seg fast i nakkeskinnet på sine røde motstandere. Derfra og ut vekslet kampen godt hjulpet av begge lags feil som til stadig ga den andre motstanderen mulighet til å rykke litt i fra. På bortebane fikk Halden kun 17-fulltreffer på 60-minutter, men denne gangen klarte Haslum ikke stå i mot kjøret til haldenserne. Et nok en gang knallbra forsvar og en god Bech i Halden-målet la grunnlaget for en målrik kamp.Til pause var det dødt løp; 15-15.

Andre omgang ble et av sesongens store dramaer. Hverken Haslum eller Halden maktet å være feilfrie nok til å riste av seg motstanderen. Engasjementet var stort. På banen og på tribunen. Temperaturen steg stadig noen hakk. Mellom spillere var det tøffe tak. De braket i bakken etter knallharde taklinger, men partene reiste seg opp med hand-shake og gjensidig respekt slik disse to lagene er kjent for.

Den høye temperaturen ble hjulpet av et dommerpar som krydret en tempofylt kamp med islett av merkverdige avblåsninger – begge veier. Dermed var forestillingen komplett. Her kunne absolutt alt skje! Og det gjorde det også.

Remmenhallen var noe fattig besøkt, men publikums hørtes ut som en million fra start av – og mot slutten av kampen – en million opphøyd i annen.

Ulvene førte de siste 20 minutter av andre omgang og det var Bærumsgutta som stadig ble hengende et par hakk under. «Vi har vunnet alle jevne kamper denne sesongen», sa Skarpsno før kampen. Skulle det ende slik også denne gangen?

På stillingen 28-28 skulle det hele avgjøres. Hvem ville trekke det lengste strået? Hvem ville slå det siste slaget på spikeren. Halden bommer. Haslum spiller det som kjennes som verdens lengste angrep. Ulvene kjemper. Forrykende. Time-out. Skal Skarpsno sno oss? Haslum spiller. Skyter. Takles. Ikke frikast. Time-out. Skal Jonas juble til slutt? Ny Halden bom. Fordømt. Tre sekunder. To sekunder. Røe kaster, takles. Avblåsning. Er kampen slutt? Delegaten blander seg inn. Dommeren drar seierstegnet – nei, det var visst en to-minutter… Et siste forsøk til Haslum fra 25 meter. Bech fanger sikkert. Kampen er over med 28-28 på tavla.

Haslum er kanskje skuffet over egen innsats og over å ikke rane to poeng. Fyllingen beseiret Arendal og med seier i dag ville Haslum-laget fortsatt hatt en ikke usannsynlig heng på gullet. Likevel skal Haslum være sjeleglad for at de tar med seg ett poeng, for det var Halden som hadde to avslutninger alene med målvakt i de to-tre siste minuttene da det stod 28-28 i noe som føltes som en evighet.

De to avslutningene skulle vi så gjerne sett i målet. Fordømt.

Siden Fyllingen vant over Arendal er poengdeling for Halden nesten værre enn for Haslum. Fyllingen avanserer til 4. plass, mens Halden rykker ned til 5. plass og får med den plasseringen ikke fordelen av 2 hjemmekamper i første sluttspillsrunde og vil også møte en av de fire øverste lagene – deriblant Fyllingen.

Nå gjenstår det kun én serierunde av grunnspillet. Fyllingen skal spille mot Viking. Viking har vunnet én kamp denne sesongen. Vi har liten tro på at Fyllingen går på en mine her og taper poeng. Halden skal spille borte mot Drammen. Et Drammen som nå er ledet av Kristian Kjelling. Det blir en ekstremt vanskelig bortekamp dersom våre Ulver tror de ikke har noe å spille for. Vi må tro at alt kan skje i håndball og være på plass dersom Viking skulle tukte bergenserne i deres siste kamp GRUNDIGligaen for denne gang.

Vi gruer oss litt til bortekampen mot Drammen onsdag, men vi gleder oss uansett til sluttspillet. Med denne gjengen heltente så kan absolutt alt skje. Takk for oppvisningen!