Forsmedelig – Halden
Erik Karelius

Forsmedelig

En kontrollert seier til Elverum føles likevel forsmedelig.

Kampen var definitivt actionfylt, med nerve og spenning…. lenge. Starten av første omgang var preget gode målvakter – og mange balltap. Forhåpentligvis er det sjeldent å se to topp-fire lag by på så mange tekniske feil. Ingen av lagene klarte å være feilfri og kyniske nok til å utnytte de utallige balltap motstanderen bød på.

Elverum startet best med Ulvene halsende bak. Forsvaret stod godt og Bech stengte målet. Ulvene stormet forbi og ledet brått 7-4, men med tre misbrukte straffer og bom på kontringer kunne stillingen fint vært 10-4. Elverum tok igjen kontroll på kampen og kjempet seg tilbake med ledelse 12 mot Haldens 8 til pause. I denne perioden står Nergaard glimrende og Halden fikk kun inn en ball bak Elverums gode målvakt.

Andre omgang fortsatte i stor grad med høy feilfrekvens fra begge lag. Ulvene klarte aldri å straffe Elverum mange nok ganger uten selv å gjøre store feil til at Elverum ledelse ble skikkelig truet. Det var likevel nerve i kampen, fordi vi her så at 4-5 mål «satt løst». Dessverre bommer vi på altfor mange alene-med-målvakt-situasjoner. Og det kjennes ut som det skjer «da vi trenger det som mest».

Haldens forsvars og målvaktsspill var fra glitrende til bra, men det blir altfor mange ballbesittelser som ikke blir omgjort i en kvalifisert avslutning til at Elverum straffes for sitt slurv. Derfor følelse det forsmedelig å tape klart når vi ikke får vist oss fra vår best side foran en bra besøkt Remmenhallen. Det positive er likevel at dette kan vi gjøre noe med selv. Og når vi gjør det – ja, da får selv de tre beste i ligaen bank.

I dag var det forskjell på lagene. Vi jobber bare knallhardt videre og skal være der dersom noen av topplagene går på noen miner på slutten av grunnspillet. Nå må alle krefter rettes inn mot de vanskelig kampene som kommer for å beholde en viktig 4. plass.

Neste kamp er borte mot Bækkelaget i Oppsal Arena onsdag 9. mars kl 1830. Den blir avgjørende for håp om fjerdeplass.
Neste hjemmekamp er mot Haslum søndag 13. mars kl 1800.