Champagne-håndball – Halden
Mathias Gjestrud, Rex Blom, Børge Lund

Champagne-håndball

Ulvene sprudlet. Publikum boblet over av entusiasmen på tribunen når HTH inviterte til håndballfest og gjorde kunstdekket i Remmenhallen til et dansegulv med Runar som en ør partner i en heftig swing. HTH førte an i swingen fra første dansetrinn og holdt et forrykende show.

Med en så euforisk innledning, så kan man bli beskyldt for at håndballrusen har gått «rett i pæra». Hva er «champagne-håndball»egentlig?

Men i dag var det et HTH som skjøt ut av startblokkene som en kork ut av en godt ristet champagneflaske. De svartkledde ulvene sprudlet i alle posisjoner både offensivt og defensivt.

Sjelden har vi sett ett så dynamisk, bevegelig og spontant forsvarsspill der den ene etter den andre var framme for å stjele baller, skape uro og uflyt. Tilsynelatende ren telepati må ha gjort at det aldri skapte ubalanse i forsvaret. Når en spiller boblet fram i ville sprang, boblet to andre til for å tette hullet, eller sågar stakk en annen ut for å stjele ball eller låse ned en motstander. Når en Runar spiller sto spik alene med stort rom foran seg og HTH så ut til å bli klart utspilt, tok en Ulv et nød-initiativ og «forechecket» Runars neste ballmottaker før ballen var mottatt. Runar fikk ikke mer enn frikast ut av det.

Til tross for vinterferieuke var det fest-stemning i hallen. Tribunene var godt besøkt og publikum lot seg rive med av fest-håndballen. Et herlig tempo og mye rett og slett fantastisk godt forsvarsspill og angrepsspill gjør Remmen-publikummet rent bortskjemt.

Etter 45 minutter og kun 15 mål baklengs fikk publikum ser mer av bredden i HTH laget. Nykommer Edvard Sandvik fikk godt med spilletid, mens mer etablerte spillere etterhvert fikk godt med hviletid.

Runar la ut 1-2 frimerker. Det gode angrepsspillet ble mer oppstykket og en del tekniske feil ga Runar flere kontringsmål, men en solid hjemmeseier var aldri truet. Unggutten Anders Westlie kom inn som midtspiller og håndterte heksegryte i Remmenhallen med stoisk ro. En uvant konstellasjon med kantspiller Sander Thorbjørnsen som høyre bakspiller fikk æren av å avslutte kampen med frekt innspill til Erik Karelius.

Det er lite som er mer sikkert enn at kampen førstkommende onsdag mot Champions League deltaker Eleverum vil få en annen karakter – men herremin – dette bør flere få med seg. Ta med en nabo, en venn eller en fra gata. Vi garanterer ikke seire, men vi garanterer topp underholdning så sant man liker fartsfylt lagidrett med et lag som legger grunnlaget i hardt arbeid og smittende energi.

 

Av Halden Topphåndball