Hvem er han? – Halden
Foto: Ukjent

Hvem er han?

Halden Topphåndball jakter en målvakt, men det er få som vil eller kan si noe om hvilke kandidater man jobber med. Vi forsøker å få Jonas til å lette på sløret.

-Vi har vært i kontakt med flere spennende målvakter, både norske og utenlandske, forteller Jonas.
-Vi er veldig fornøyd med Daniel og Pung (Tor Erik) og jobber for å få dem med oss videre samtidig som vi vil styrke målvaktsposisjonen nå som Rasmus Bech reiser til Tyskland. Det er et veldig vanskelig puslespill der helst alle brikkene skal ramle ned på rett sted samtidig.

-Hvilken type målvakt leter du etter?
-Det er vanskelig å finne målvakter på dette nivået som klubben har råd til. Vi leter nok ikke etter en spesiell type, men våre verdier og holdninger som har etablert seg i «HTH-kulturen» er ekstremt viktig for oss. Vi er en jordnær klubb med jordnære spillere.

-Ung eller gammel? Utviklingstalent eller etablert toppnivå?
-He, he. Ja, si det. Vi har gått bredt ut og jobbet med det lenge. Så, ja 🙂

-Kan du si noe om hvem dere nå har på blokka?
-Helst ikke. Vi ønsker generelt ikke å si noe særlig om hvem vi er i dialog med. Det kan skape forventninger og skuffelser og er rett og slett helt feil fokus for oss. Vi er i en viktig fase av sesongen og ønsker lite fokus rundt spekulasjoner om neste sesongs spillere. Vi må prestere nå. Neste ball er den viktigste. Det er der fokus skal være for alle unntatt de som også må arbeide med planer på litt lenger sikt.

-Så du er egentlig ikke så glad for spørsmål om nye spillere?
-Jo for all del. Det er helt naturlig og bare bra at det er nysgjerrighet rundt dette. Vi merker interessen og den er sunn og bra, men fokus blir fort for mye på feil sted når det legges fram navn. Ofte ønsker ikke den aktuelle spilleren heller at dette skal offentliggjøres fordi man fortsatt er i sesong og ikke vil forstyrre den jobben man gjør for klubben sin. Det handler slikt sett om profesjonalitet.

-Er du redd for at noen skal snappe opp de du snakker med?
-Ikke redd, men det er et moment vi må ta alvorlig. Håndball-Norge er lite og vi er ikke klubben som kan konkurrere på ren økonomi. Det er derfor alltid en risiko for at andre klubber kan gi bedre økonomiske tilbud som lett overskygger det miljøet vi har klart å bygge opp i Halden.

-Når er ny målvakt i mål?
-I målet vårt er han nok ikke før neste sesong, men vi håper å kunne signere en ny målvakt i løpet av et par uke.

 

Av Halden Topphåndball