Helt spesiell opplevelse – Halden
Neste ball

Helt spesiell opplevelse

Jonas letter litt på sløret før første hjemmekamp i vårsesongen.

Det har vært spist kilovis med julemat og løpt desto flere kilometere siden forrige kamp i GRUNDIGliagaen. Hvordan kjennes det ut nå?
– Det er deilig å være i gang igjen (en kamp spilt borte mot Fyllingen forrige helg). EM- og julepausen blir lang, men vi har fylt den med en kanonbra treningsturnering med Nordic Crane Cup i Strømstad og mange gode treningsøkter.

Hvordan er spillergruppa i modus?
– Vi hadde en veldig god omgang mot Fyllingen. Basert på det, så virker det som vi er noenlunde i modus. Troppen er rimelig skadefri med unntak av Rasmus Carlsen og Anders Jensvoll. Jeg håper at spillerne er revansjelystne etter en dårlig opplevelse borte mot Bodø sist og at det ligger en ekstra motivasjon i å slå de nybakte norgesmesterne.

Bodø har slitt med skader i første halvdel av sesongen. Vi tror de kommer til å stige på tabellen. Hvilke nøkkelspillere hos Bodø må overvinnes?
– Først og fremst må vi gratulere Bodø med et velfortjent NM-gull!

Høflig som alltid, men hva med Bodø-gutta. Hvem er gode
– Så og si alle spillerne deres er tilbake nå – og da vil jeg påstå at de er blant landets aller beste lag. Stig Thore Moen Nilsen på høyreback og Aga jr på venstreback er nå i form igjen og blir viktige skyttere å få kontroll på. Børge Lund er ekstremt viktig i playmakerrollen, så det er med andre ord en tøff bakspillerrekke å møte. Forsvarsspillet deres holder høyt nivå – og er kanskje Norges beste.

Det var ikke småtteri og altså en skikkelig hard nøtt å knekke. Hjemmekampen mot Bodø var forrige sesong går inn i historien som en av de største håndballopplevelsene. En kokende hall og ekte «David mot Goliat» seier. Hva med denne sesongens hjemmeoppgjør? Er lagene jevnere i år?
– Det var en helt spesiell opplevelse for oss i fjor. Vi fikk fullklaff på alt og det ble en viktig barriere som ble brutt med tanke på å få trua på oss selv som nyopprykket til eliteserien. Det blir nok jevner i år ja….

Takk skal du ha. Vi håper gratis inngang gir oss noen titalls ekstra på tribunen og at det gir gutta de siste lille ekstra i sluttminuttene. Lykke til.

Av Halden Topphåndball