Vi forbereder oss til Nordic Crane Cup – Halden

Vi forbereder oss til Nordic Crane Cup

Har du håndballabstinenser som følge av landslagspausen? Slapp av, redningen kommer til en idrettshall nær deg.

Nordic Crane Cup arrangeres for første gang i den splitter nye Nordby Supermarket Hallen i Strømstad 16. og 17. januar i samarbeid med Strømstad. Dette blir en skandinavisk eliteturnering med lag fra Sverige, Danmark og Norge, hvor toppspillere fra de respektive klubbene skal måle krefter. Blir det nordisk forbrødring på parketten, eller krig?

Lagene som skal gjøre opp om heder og ære i denne turneringen er ØIF Arendal (Norge), Halden Topphåndball (Norge), Lugi HF (Sverige) og GOG Håndbold (Danmark). For å fjerne enhver tvil om kvaliteten på lagene skal vi se litt nærmere på hvem som kommer på besøk til Strømstad.

Lugi HF er et av Sveriges beste lag med Tomas Axner som trener. Han er ekspertkommentator på TV4 og en legendarisk håndballprofil i Sverige. I øyeblikket ligger laget på en 7. plass i den svenske eliteserien, men ble så sent som i fjor bronsevinnere.

GOG Håndbold er i semifinale i den danske cupen, og ligger på 4. plass i en svært jevn dansk toppliga.

ØIF Arendal trenger vel ikke noen nærmere presentasjon. De leder Grundigligaen helt suverent og er (nesten) ubeseiret. Nettopp, det eneste laget som har klart å vriste 2 poeng fra Arendal er…

Halden Topphåndball som ligger på en svært imponerende 3. plass og har overrasket mange med hurtig og underholdende håndball. Er dèt laget i Grundigligaen som har scoret flest mål.

Med så mange gode lag følger det naturligvis med spennende profiler. Vi blir bedre kjent med noen av personene vi bør følge ekstra med på.

I Lugi HF finner vi blant andre:

Hampus Jildenbäck er en hurtig og eksplosiv venstrehendt bakspiller/kant. Han ligger for øyeblikket på 9. plass over målscorere i svensk eliteserie. Kan sies å være ekte norgesvenn da han har spilt i både Bodø og Haslum.

Zoran Roganović ble født i 1977 i daværende Jugoslavia og har landskamper for Montenegro. Han kan smykke seg med tittelen som svensk skytterkonge i eliteserien i 2006, 2009, 2010 og 2011. Altså en meget målfarlig venstrehendt bakspiller.

Simon Jeppsson er talentet som dessverre har slitt med mange skader. I sommer representerte han Sverige i U21-VM i Brasil.

Tomas Axnèr er trener for Lugi HF, og en vaskeekte håndballegende. Bare for å sette det i perspektiv, han er den eneste spilleren, sammen med den kanskje enda mer kjente Stefan Lövgren, som har scoret over 1000 mål både i svensk eliteserie (1079) og i Bundesliga (1103)! Han er også håndballekspert for svensk TV4.

På GOG Håndbold skal vi følge med på disse spillerne:

Henrik Jakobsen er linjespiller, norsk og spilte i fjor for Drammen HK.

Niclas Vest Kirkeløkke er et supertalent født i 1994 og har et antall u-landslagkamper på CV’en for Danmark.

Minik Dahl Høegh er noe så eksotisk som en Grønlandsk landslagsspiller og representerte verdens største øy i VM i 2007, samt i det panamerikanske mesterskapet hvor han kom på 2. plass på toppscorerlisten. Det er ikke mange håndballspillere som kan skryte av å ha spilt håndball i Qaqortoq (Julianehåb), men det kan altså Minik.

ØIF Arendal kjenner vi litt bedre, men nevner:

Lars Jacobsen er godt kjent for Halden-publikumet. Spilte for HTH i fjor, men valgte “større utfordringer” i Arendal. Det er ingen tvil om at Lars er en klassespiller, og han ligger for øyeblikket på 7. plass (langt bak Victor) på toppscorerlisten.

Sven Erik Medhus er en keeper som fullstendig kan ta motet fra den beste skytter. Er en av Grundigligaens desidert beste målvakter, og har representert Norge på landslaget.

Magnus Jøndal har hatt byrden av å bære tittelen “Norges største talent”. Ble flasket opp i Follo og har landskamper for Norge.

Halden Topphåndball bidrar i det gode selskapet med følgende klassespillere:

Kristoffer Henriksen er Haldens store håndballsønn, og noe så unikt som en toppspiller (uansett lagidrett) avlet frem i grensebyen. Kan dominere kamper når alt stemmer, og varter gjerne opp med spektakulære scoringer.

Hadde vår svenske venn Victor Skillhammar vært i troppen til Karl XII, hadde ikke Fredriksten festning stått i dag. Var kaptein for Runar i fjor, men valgte heldigvis en overgang til HTH før denne sesongen. Behersker alle spillets faser, og ligger på 3. plass på toppscorerlisten i Grundigligaen (uten å ha tatt et eneste straffekast). Så langt utvilsomt Grundigligaens beste utespiller.

Rasmus Beck er HTH’s keeperkjempe fra Danmark. Har ferdigheter til å stenge buret fullstendig når han er i det vanskelige (riktige) hjørnet. Er sålangt, sammen med nevnte Medhus og Christensen (Bodø), blant Grundigligaens ypperste målvakter.

Så til alle dere idrettsinteresserte og kvalitetsbevisste tilskuere der ute: bruk denne sjeldne muligheten til å se noen av skandinavias beste lag i aksjon, og vel møtt til håndballkamper av internasjonal kvalitet i Strømstad! Vi sees!

Av Halden Topphåndball