Medalje til jul? – Halden
Rex Blom

Medalje til jul?

Etter seieren mot Viking ligger Halden i skrivende stund på medaljeplass og blir liggende der til neste år dersom Arendal slår Elverum senere i dag.

Viking åpnet friskt i lørdagens oppgjør i Remmenhallen. Fin energi i forsvar og sultne på mål framover, men Viking svant tidlig hen og ble hard straffet for egen tekniske feil og for enkle avslutninger. Ulvene var sultne i framoverspillet og rykket i fra med mange gode superkontra og ankomster.

Til pause ledet Halden med 8 mål. Vikingene kom aldri opp på et stabilt nok nivå i intensitet og manglet både trusler fra bakspillerposisjon og en sterk nok linjespiller til at de fikk utnyttet et fint press-spill i etablert angrep. Stavanger-gutta stod på kampen ut og viste flere fine tendenser, men ikke over lang nok tid til at Halden ble skikkelig truet etter at de først hadde rykket i fra.

Mot slutten av kampen fikk Gøran Sørgaard Johannesen presentert seg kraftig da han flere ganger selvstendig førte ballen over halve banen i stor fart og stupte gjennom Haldens da litt daffe og uorganiserte forsvar.

Kristoffer Henriksen satte punktum med en tidlig julegave til publikum med en usannsynlig backhand fra 10-meter rundt kroppen tilbake i motsatt hjørne. Det håndleddet er det fart i.

Rasmus Bach stod en fin kamp og Simen Fredriksen var smart og god som playmaker og valgte gode mottrekk mot Vikings forsøk på mer offensivt forsvarsspill. Simen serverte gode pasninger til linje og kant og stod selv for et par mål.

Halden går inn i spillepause med 9 seire og 5 tap og kan gå inn i pausen med en tredjeplass dersom Arendal slår Elverum i kveld. Uansett utfall av den kampen så har laget spilt seg til en sterk plassering og står i en spennende posisjon i forhold til siste 1/3-del av grunnspillet.

Vi ønsker alle en God Jul og Godt Nytt År – og håper at både Tor Erik «Pung» Bergum og Rasmus Carlsen har god fremgang på sine skader.

 

Av Halden Topphåndball