Fjellstø hjemmeseier – Halden
Sander Thorbjørnsen

Fjellstø hjemmeseier

Kolstad kom til Halden og Remmenhallen med tro på seier og to poeng. Det ble med håpet etter at HTH vartet opp med en fjellstø hjemmekamp, og vant overbevisende 32 - 26.

Kolstad er kanskje årets positive overraskelse i Grundigligaen. Før kveldens kamp lå de på en smått sensasjonell 4. plass etter mange sterke resultater mot mer meriterte motstandere. Men trønderne er i ferd med å utvikle et aldri så lite HTH-kompleks, og kom til festningsbyen med optimisme og tro på å snu trenden. Så feil kan man ta.

Kolstad startet med et meget aggresivt, offensivt og bevegelig forsvar som gjorde det vanskelig for HTH’s bakspillerrekke å finne skuddmuligheter. I angrep virket det som om Kolstad forsøkte å dra ned tempoet, og de stolte i stor grad på Liabas og Erlandsens skuddkraft mot et flatt og passivt HTH forsvar.

I 1. omgang så dette ut til å være en svært vellykket taktikk. Kolstad gikk tidlig opp i ledelsen, og det tok HTH hele 5 minutter før første nettkjenning var et faktum. Trønderne førte kampen med både to og tre mål. Men ulvene har gang på gang vist at de takler å havne bakpå, og HTH kloret seg fast og fikk etterhvert kontakt igjen. Etter 18 minutter fikk HTH sin første scoring på superkontra, og det løsnet litt i angrep. Da klokka viste 25 minutter var HTH for første gang i ledning, og ledet av en svært god og treffsikker Holm, beholdt de det lille overtaket til pauseledelse 15 – 14.

2. omgang var en helt annen historie. HTH kom på banen som et nytt lag og tok umiddelbart kommando. Forsvarssjefene Blom og Gjestrud tok full kontroll bakover og mesteparten av skudd som slapp gjennom ble plukket av Beck. Framover løsnet det for flere av HTH-spillerne, og Victor Skillhammar meldte seg på både som tilrettelegger og målscorer. HTH dro sakte men sikkert i fra, og resultatet ble til slutt overbevisende 32 – 26 til hjemmelaget.

Simen Holm ble rettmessig kåret til banens beste spiller etter en gjennomsolid kamp. Han viste rutine og autoritet, og var strålende begge veier. Victor er kanskje ikke så overlegen som målscorer for øyeblikket, men han er involvert i absolutt alt som skjer offensivt, og presterer på et meget høyt nivå i kamp etter kamp. I tillegg nevner vi Gjestrud, Blom og Beck som viktige faktorer i en kamp hvor HTH kun slapp inn 12 mål i 2. omgang, og gjorde Haldenvisitten til en mindre hyggelig opplevelse for Kolstad.

To nye poeng blir igjen i «bunkeren», og etter helgens serierunde ligger HTH på meget sterk 4. plass i Grundigligaen.