Neglebiter – Halden
William Nygård-Nilsen

Neglebiter

Dette var en håndballkamp som inneholdt mye - men det viktigste innholdet var to poeng til hjemmelaget.

Ulvene fikk en middels start og lå stort sett etter Drammen hele første omgang. For en tribunesynser, så kunne det se unødvendig ut å ligge under. Drammen var nemlig ikke glimrende. Haldens etablerte forsvar stod godt. Mads Fredriksen fant seg fort til rette i sitt comeback som erstatter for skadde Mathias Gjestrud og preget forsvarsarbeidet med sin plasseringsevne og gode taklinger.

Men det flyter ikke uten hindringer i Haldens spill. Stadig litt smårusk, men det meste ble kompensert med tidvis bra defensive prestasjoner. Vi hadde ønsket oss noen flere redninger i korthjørnet til Rasmus, men gud bedre hvor viktig han er mot slutten av kampen – med redninger i lengste….

Selv om Ulvene hang etter hele første omgang, klarte man å få lange nok flytperioder og kjempet seg til en ettmålsledelse 14-13 til pause.

Andre omgang ble omtrent like hektisk som første. Halden holdt seg i føringen, men vi har inntrykk av at alt skjedde på 3o minutter – og dommerne var ikke ute av fokus. Dette gikk nok mest utover Drammen, men som det ble sagt fra tribunen – «Det gikk mer enn 10 sekunder av første omgang før Kjendalen startet klagingen.»

Halden fikk sin del av utvisningene. De var det lite å klage på. Mads var også nær en lenger hvile enn to minutter, men slapp unna. Drammen vant utvisningsstatistikken. Dersom vi ikke ser helt feil fra tribunen, så er det lite å klage på her også. Dessverre for kampen la nok drammenserne etterhvert ned mye energi på kampledelsen. Det resulterte i to røde kort hvorav ett gikk rett til en spiller på benken.

Heldigvis klarte Halden og holde hodet kaldt og fokusere på kampen. Det spilte inn for kampresultatet som til slutt ble 31-27. Men vi følte oss aldri trygge. Til det var det for mange feil hos hjemmelaget som stadig kunne invitert Drammen helt opp i ryggen dersom de hadde hatt mer flaks og dyktighet.

Av de sportslige momenter så var det gledelig å se Rasmus Carlsen spille solid framover. Simon Aulén effektiv fra straffemerket, William Nygård-Nilsen god fra venstrekant, Erik Karelius med mottak, vendinger og mål, en frisk Sander Thorbjørnsen, Simen Holm med match-avgjørende mål og Rasmus Bech med matchavgjørende redninger da det gjaldt som mest.

Neste kamp er allerede kommende onsdag 9. desember borte mot Elverum. Det blir en lei nøtt for ulvene. Flyten offensivt må opp flere nivåer samt at det defensive må bli enda mer solid. Men mest viktig av alt – vi trenger å komme opp enda et hakk med krigere som vil enda litt mer. Det må vi når et av Norges beste lag skal tuktes på en av Norges vanskeligste – og flotteste – bortebaner i Terningen arena.