En gammel storhet – Halden
Victor svever

En gammel storhet

Søndag er Drammen gjester i Remmenhallen. Drammen har navngjetne trenernavn i Øystein Havang og Roger Kjendalen.

Drammen har siden 1994 sammenhengende holdt seg i Norges øverste serie. På veien har de et vell av titler og internasjonale resultater. Klubbens historikk er spekket med noen av de største håndballnavnene gjennom tidene i Norge – Glenn Soberg, Frode Hagen, Frode Scheie, Svein Erik Bjerkrheim for å nevne noen få.

På trenerplass har det også vært store navn. Det hele startet med Kent Harry Anderson som tok klubben opp i eliteserien og to år etterpå vant Europacupen (City-cupen). I trenerrekken finner vi blant annet Karl Erik Bøhn, Ole Gustav Gjekstad, Gunnar Pettersen, Marinko Kurtovic før vi i dag har ender opp med Øystein Havang og Roger Kjendalen. Begge to var dominerende på landslaget og i tysk klubbhåndball i sine storhetsdager.

Dessverre for Drammen overlever man ikke GRUNDIGligaen på gamle meritter. Klubben var forrige sesong nær et sjokkerende nedrykk. Den gamle storheten mobiliserte. Med Frode Scheie som daglig leder bygde de seg opp med sensasjonssigneringer før sesongen som f.eks Frank Løke, Johannes Hippe og ikke minst Kristian Kjelling som den aller største profilen. Dessverre for Kristian, Drammen og norsk håndball ble Kjelling skadet under sine siste kamper i Danmark og er ennå ikke tilbake i manesjen.

Drammen er per i dag nok det mest undervurderte laget i ligaen. Det er vanskelig å forstå hvorfor de har prestert så svakt i sesongstarten, men de siste fire kamper viser god prestasjonsframgang. Det er derfor ikke et svakt lag som entrer banen søndag kl 1745.

Vi håper Ulvene ikke forventer at dette blir et enkelt bytte.

 

Av Halden Topphåndball