Jonas anslår Haslum-oddsen – Halden
Nullstille

Jonas anslår Haslum-oddsen

Per dags dato så er Haslum det nest-beste laget i ligaen. Hva er så sjansene for å slå Haslum på bortebane?

– Haslum har et veldig godt innarbeidet kollektiv, men også enere i Anders Røe, Magnus Søndenå og Simen Schønningsen, sier Jonas.

– De har kanskje flere gode spillere enn HTH, men vi har muligens noen «topper» som ikke de har. I fjor følte jeg at vi kunne slå dem i kun 1 av 10 kamper. I år er det mye mer åpent. 40/60 favør Haslum.

Halden har igjen 3 kamper før serien vender om – Haslum, Drammen og Elverum. Med seier mot Haslum er HTH i medaljestriden. Er HTH en medaljekandidat per i dag, eller er det et resultat som ikke gjenspeiler ligaen slik du ser den?

– Selv om jeg i utgangspunktet ikke har sett på oss som en medaljekandidat, så er det jo dumt å ikke gjøre det så lenge muligheten er der. Det er veldig motiverende å være med i den delen av tabellen. I den andre enden av tabellen er det langt fra like hyggelig.
Fortsatt føler jeg likevel at vi mangler noe bredde i enkelte posisjoner for å kunne stå løpet helt ut sammenlignet med lag som Elverum, Arendal, Fyllingen, Haslum og et skadefritt Bodø.

God plassering i Grunnspillet gir et utgangspunkt for å møte svakere plasserte lag i Sluttspillet, men det skiller ikke mye på nivået til de åtte beste lagene som går til sluttspill. Hvordan ser du på Grunnspillet versus Sluttspillet?

– Selv om nå sluttspillet henger høyere enn seriespillet for de fleste lagene, så mener jeg at serien er viktig i seg selv. Champions League-plassen ligger i sluttspillet, men personlig ser jeg på det å gjøre det bra i serien som et bevis på at man holder et stabilt høyt nivå. Seriespillet er derfor en viktig konkurranse i seg selv til tross for at det ligger mer i en sluttspill-pott.

– Skulle vi først klare å komme til sluttspill, så er det naturlig å sikte litt høyere enn i fjor da vi røk ut i kvartfinalen. Det er sjelden man ønsker å tangere en prestasjon. Det er naturlig å ønske forbedring og utvikling. Derfor vil også plasseringen i seriespillet være viktig mtp å få en så gunstig trekning som mulig i et eventuelt sluttspill.

 

Av Halden Topphåndball