Auda – Halden
Forsvarsfokus

Auda

Halden ble grundig slått av Haslum på bortebane 28-17.

Ulvene kom godt i gang i kampen og ledet an i åpningsminuttene. Så var det stopp.

Haslum lykkes særdeles godt med et halvoffensivt forsvarsspill som skapte stor usikkerhet for bakspillerne. Det resulterte i usikre pasninger, fomling med ball, lite flyt og mange balltap som Haslum effektivt omsatte til mål i motsatt ende. Det var uvant å se Ulvene så satt ut av et offensivt forsvar og så lite energiske.

Kampens gigant ble Haslums målvakt Tjemsland som stod knallbra hele kampen. Foruten starten kom aldri Halden på nett. Uvant lite sultne i dueller og stor usikkerhet i spillet gjorde vondt værre. Her viste Haslum helt andre takter og var hele tiden på hver eneste Halden-spiller og ball som om det gjaldt livet. Ulvene virket temmet. Lite fungerte framover på banen og forvarsspillet holdt heller ikke det vanlige nivået.

I andre omgang hevet forsvarsspillet seg betraktelig, men ikke nok til å kompensere for et angrepsspill som Haslum hadde god kontroll på – mens Tjemsland fortsatte storspillet.

Det er lite annet å si enn at dette bør borge for tidenes revansje i innstilling og galskap mot Drammen på hjemmebane søndag 6. desember.

 

Av Halden Topphåndball