Heng på teten – Halden
Victor svever

Heng på teten

NM semifinale er historie. Bækkelaget kommer til Remmenhallen for å røve med seg to poeng og splitte tabellen.

Bækkelaget er et godt håndballnavn. Klubben er kjent for sin storhetstid på damesiden med Anja Andersen, Susann Goksør, Kjersti Grini og trener Frode Kyvåg for å nevne noen. Nå er det gutta som representerer klubben på toppnivå.

Bækkelaget havnet noe overraskende på 9. plass forrige sesong og måtte ut i kvalifisering for å holde seg i GRUNDIGligaen. Selv med tap av landslagsklassespiller som Johannes Hippe, har Bækkelaget i år slått hardt tilbake. De har slått lag som Bodø og Fyllingen og per dags dato på en 5. plass med 10 poeng.

Ulvene fra Halden får en topp skjerpet motstander å bryne seg på. Ulvene ligger på 7. plass med 8 poeng og bør vinne kampen for å fortsatt ha heng på den sterke fireren i teten – Arendal, Fyllingen, Haslum og Elverum. Med tap blir det en liten splitt i tabellen og HTH faller ned til den lavere halvdelen der de må kjempe seg opp i tetfeltet igjen.

Bækkelaget har en gode bakspillere i landslagsaktuelle Simen Strømberg, Nicolay Hauge og Emil Sundal (sønn av landslagslegende Heidi Sundal). Spennende blir det med gjensyn av Torjus Bjørnstad som Halden publikummet har sett flere ganger før helt siden 2. divisjon. Torjus kunne som ung spiller erte på seg en sten. Nå kommer han fra svensk suksess i Djurgården/Ricoh der han var toppscorer for sitt lag i svensk eliteserie. Torjus må vi se opp for. Han har fortsatt sin målhunger i Bækkelaget og er lagets toppscorer. Torjus er også aktuell for landslagsnivået.

Det skal bli veldig spennende å se om en treningsuke har gitt Rasmus Carlsen mer flyt og om Kristoffer Henriksen igjen kan bidra som superreserve. Ikke minst blir det spennende å se om Victor kan forsette å sprudle. Som nybakt pappa har han sikkert i det minste mye glede i kroppen.

Dette er en helt åpen kamp mellom to jevnbyrdige lag og svært viktige poeng for begge lag. Det borger for nok en thriller i Ulvenes bunker – Remmenhallen.

Kampen spilles søndag kl 1745 i Remmenhallen. Billetter kan forhåndskjøpes på TicketCo.

 

Av Halden Topphåndball