Hitchcock – Halden
Victor svever

Hitchcock

Takk til en utrolig god jobb av arrangørstaben og til Ulvene på banen for en fantastisk semifinale. Dette er noe å bygge videre på og noe få ikke vil komme tilbake for å se igjen.

Vi manglet prikken over i’en – seier og NM-finale – men stinn brakke, vannvittig bra publikum og Hitchcock-regi på kampavslutningen ga oss hjertebank, svette armhuler, såre håndflater og vonde stemmebånd, og ikke minst lyst til å følge dette laget videre.

Halvparten av vårt publikum kjenner nok ikke Hitchcock. Til den yngre generasjon kan vi opplyse at Alfred Hitchcock var en engelsk regissør som lagde intenst spennende thrillere med en ekstra twist.

Takk også til dagens skurk – sett med Halden-øyne – FyllingenBergen som kom unna med videre avansement og cupen i bidro i stort monn til en stor publikumskamp.

Objektivt sett må vi si at Fyllingen ikke stod for et ran. De var to-tre mål bedre en gutta våre over 2×30 minutter i dag også.

Som patriot føler man at Ulvene ikke fikk det til å flyte i dag. Urytme i angrepsspillet og uvant mange dårlige pasninger ga mindre tempo i etablert angrep. Også kontrings- og ankomstspillet var ikke av topp HTH-nivå.

Som håndball-reporter ser man at manglene hos Ulvene er mye Fyllingens fortjeneste. De lykkes med å ligge i en 5-1 formasjon i forsvaret, supre returløp på kantene og halvhøyt med to spillere for å dempe Ulvenes ankomstspill.

Defensivt er det litt mer enn godkjent selv om vi ikke lykkes like godt mot Eivind Tangen som ved forrige oppgjør. I dag lykkes man desto bedre mot Julius Andersson og Anderas Gjeitrem som var avgjørende mot oss sist kamp. Med andre ord stod Rex og Mathias godt i midten.

Målvaktsduellen ble ganske lik. Lars Eggen Rismark stod godt med flere umulige redninger tidlig i kampen. I samme periode var Rasmus Bech god og han hadde strafferedning som kunne vært helt avgjørende for Ulvene i sluttminuttene.

Rasmus Carlsen kom aldri helt i flyten, noe bakspillerne generelt slet med. Vi kunne ønsket oss at Kristoffer Henriksen hadde kommet på banen med sine klyv for kanskje å utfordre Fyllingens 5-1 med sin fart, men han ble ikke brukt i dag. Simen Fredriksen var frisk i starten, men ble gradvis mer nøytral(isert). Victor er fortsatt god, men ikke like utrolig dominerende. Det skal godt gjøres.

Simen Holm trenger noe mer justering. Stadig litt for nær forsvaret i finteduellen gjør at han ikke kommer seg mer enn nesten forbi. Simen var nær ved å utligne for HTH på helt mot slutten, men kanoen smalt i tverrligger og ned rett utenfor mållinja. Det var en halv centimeters margin vi så gjerne skulle hatt på vår side.

Men potensialet er der. Det er lite som skal til før HTH er enda ett strå kvassere. Det er mye igjen av sesongen, og målsetningen er fortsatt å gå til Sluttspillet. Med videre nivåheving kan laget nå langt der.

Det er i skrivende stund litt tidlig å si «Neste ball». Det må være lov å deppe litt også. Men i morgen er det «Neste ball» vel vitende om at en ny barriere og ny idrettshistorie er satt av dette laget allerede før de gikk på banen i semifinalen – så langt har intet herrelag fra Halden noensinne kommet før. Vi ser at det er mulig å gå hele veien.

Velkommen tilbake til Remmenhallen og ny intens spenning søndag 22. november til kamp mot Bækkelaget.

 

Av Halden Topphåndball