Ny ball – Halden
Nullstille

Ny ball

Tanken på å være så nære en cupfinale med et lag fra Halden, er nesten absurd for meg som er vokst opp i Halden. Damelaget klarte det i fjor og nå har vi muligheten med herrelaget.
Når man står midt oppi det, så er det vanskelig å nyte det, men innimellom forsøker jeg å se på prosjektet vårt fra distanse – og da blir jeg veldig stolt av at vi har klart å komme såpass langt med to lag her i byen.

Men det er viktig at spillerne og jeg ikke tenker for mye å dette. Man vil jo hele tiden videre. Så fort man blir opptatt av å nyte øyeblikket, så blir man raskt fornøyd og tilfreds med situasjonen og sulten kan minske. Det er livsfarlig når vi skal prestere i en liga hvor vi må opp mot vårt maksnivå i stort sett alle kamper.

Derfor forsøker vi hele tiden å fokusere på neste situasjon i vårt lag.
Har vi gjort noe bra, så sier vi «Ny ball!».
Har vi gjort noe dårlig, så sier vi også «Ny ball!»

Mot Fyllingen blir nettopp denne innstillingen viktig. Bergenserne har et sterkt mannskap, så vi må tåle motgang. Vi må være forberedt på at vi misser på noen skudd og at vi går på noen finter uten at innsatsen vår minsker, men tvert imot øker. Vi er også klar over at vi selv er såpass gode at vi kan føre kampen fra start og må være innstilt på å fortsette å angripe uten håndbrekket på.

Personlig mener jeg at vi har ingenting å tape i denne kampen. Skulle vi tape så er konsekvensene små. Vi har allerede gjort det bedre enn forventet. Skulle vi vinne, så er det en bragd. Jeg håper spillerne er fryktløse og offensive, og at de tenker mer på hvor gøy det vil være å vinne enn hvor kjedelig det vil være å tape. For Fyllingen vil det sannsynligvis være en større skuffelse med tap.

Vi tapte knepent for Fyllingen for noen uker siden i Remmenhallen. Da klarte vi å nøytralisere Eivind Tangen på en god måte, men ga for mye plass til Julius på midtback og Gjeitrem på strek. Vi er nødt til å justere dette til onsdag. Forhåpentligvis vil det at Rasmus Carlsen og Kristoffer Henriksen er tilbake, gjøre at vi kan rullere mer på backplass og ha mer krefter igjen til de siste 10 minuttene.

Selv om Fyllingen er favoritter, så mener jeg at kampen er helt åpen. Det er umulig å spå utfallet. Jeg håper det blir ekstremt jevnt og at vi vinner i siste sekund i en fullstappa bunkers i Halden.

 

Av Jonas Wille for Halden Topphåndball