Drømmemotstander – Halden
Victor Skillhammar vs. Eivind Tangen - sølvmedaljør og eksemplarisk forbilde i VM 2017, takk og gratulerer!

Drømmemotstander

Sommerfugler i magen og store forventninger begynner å gjøre seg gjeldende hos håndballpublikummet i Halden. En historisk begivenhet nærmer seg, nemlig semifinale i NM på hjemmebane.

HTH trakk som kjent FyllingenBergen som motstander. For bare tre uker siden virket dette som en marerittmotstander for HTH. FyllingenBergen lå som nummer to på tabellen og var ubeseiret da de kom til serieoppgjør i starten av oktober. HTH klarte heller ikke den gang å gjøre noe med den sørgelige statistikken vi har mot Bergens beste ballspillere, selv om vi var nærmere enn ved tidligere anledninger.

Men årets Grundigliga viser seg å være uforutsigbar, og Fyllingen har gått på to strake og overraskende tap mot henholdsvis Bækkelaget og Haslum i de to siste seriekampene. Aner vi en liten formsvikt? HTH har på sin side en sterk borteseier mot Runar i bagasjen, og dette vil gi ro og selvtillit i laget under forberedelsene til storkampen.

I vårt forrige møte med Fyllingen lykkes HTH med å nøytralisere landslagsprofilen Eivind Tangen. Men da Tangen ikke fikk det helt til å stemme, dukket den unge playmakeren Julius Lindskog Andersson opp med til tider briljant spill. I tillegg våknet veteranen Andreas Gjeitrem opp og vippet resultatet i favør av bortelaget. Resultatet ble til slutt 26 – 29. For HTH storspilte Victor Skillhammar, nærmest som vanlig, og puttet hele 11 baller i nettet bak Fyllingens målvakter.

Da HTH trakk FyllingenBergen som semifinalemotstander var det mange haldensere som sukket tungt, og mente at dette var den verste motstanderen vi kunne få. Da er det en god trøst at Fyllingens sympatiske trener Gjesdal heller ikke var spesielt fornøyd. – Halden var kanskje det laget vi helst ville unngå, men jeg tror ikke det har så mye å si. Uansett hvem vi hadde møtt, ville det blitt en åpen affære. Og jeg tror sjansene våre for avansement er 50-50, uttalte han til Bergens Tidende etter trekningen.

HTH har etterhvert opparbeidet seg et fortjent rykte som en vanskelig motstander, og da særlig i Remmenhallen. Gjesdal var særdeles fornøyd med seieren i forrige møte, og vet at det krever maksimal innsats for å gjenta bedriften i en NM-semifinale.

Hvis vi klarer å pakke inn Tangen like bra som sist gang, samtidig som vi nekter Andersson dirigentpinnen, vil vi kunne sikre oss kontroll defensivt. I tillegg vil vi endelig ha Rasmus Carlsen tilbake etter skade, spillesugen og lysten på edelt metall. Victor Skillhammar har vært en åpenbaring så langt i sesongen, og ligger som nummer 3 på toppscorerlisten i Grundigligaen. Vi kan ikke konkludere med noe annet enn at dette ser veldig lovende ut.

Aner vi muligheten for en liten sensasjon i Remmenhallen? Oppfordringen går til Haldens innbyggere om å møte opp til en helt spesiell begivenhet i byens stolte idrettshistorie. Tiden er inne til å fylle Remmenhallen og heie HTH hele veien til Oslo og NM-finale!

 

Av Øyvind Liland for Halden Topphåndball