Sensasjonen et faktum – Halden
Skillhammar viser muskler

Sensasjonen et faktum

At Halden skulle slå Elverum, ville vært en sensasjon. Den sensasjonen er nå et faktum. Ulvene frådet og viste tenner i samtlige 60 minutter og kunne til slutt sende seiershyl utover en glødende Remmenhall med en sensasjonell seier 26-23 (14-11) over Elverum.

Røde kinn og svette panner. Heseblesende, oppglødde og tomme. Det var oppsynet på samtlige av publikum som vaklet i beundrende gledesrus ut fra de hete tribunene i Remmenhallen. Gratulasjonene og seiersklemmene satt løs. Nok en gang klarte vi det som ikke skulle vært mulig – å styre en hel kamp fra A til Å og til slutt slå Elverum. Denne gangen med en vannvittig spennende kampavslutning.

Endelig fikk Ulvene vist HTH-kulturens innerste vesen. Samtlige spiller la for dagen en vannvittig arbeidsinnsats. Det var ikke en eneste Elverum spiller som ikke ble jaktet på som et såret jaktbytte. Publikum fikk se fantastiske returløp og en bunnløs sult på å vinne hver fordømrandes takling og løs ball. Det er dette som bor i laget. Det er dette Haldenpublikummet elsker å oppleve og kjenne på kroppen. De siste 10 minuttene var det ikke behov for benkene på tribunen. Da stod samtlige.

Kampen som sådan orker vi nesten ikke gjenoppleve. Lagene åpnet jevnt før Halden kjempet seg til 2-3 måls ledelse. Stillingskrigen stod seg omgangen ut med HTH som det førende laget. Rasmus i målet stod meget godt fra start. Ulvene hadde mange gode muligheter og med enda større kirurgisk presisjon kunne det sett stygt ut for Elverum som på sin side produserte feil på feil – mot en glimrende Bech og et dønn solid forsvar.

Haldenserne kjempet til seg en 6 måls ledelse i andre omgang på 17-11. Men Elverum spiste opp forspranget. I disse minuttene vises kampens kanskje største prestasjon. Jonas styrte mannskapet godt og alle beholdt roen til sinns og sin ekstreme arbeidsinnsats.

I noen ekstremt nervepirrende sluttminutter der spillet bølget fram og tilbake i høyt tempo og Elverum misbrukte flere ballbesittelser med eget ballrot, satt til slutt Sander Thorbjørnsen spikeren i kista med et iskaldt trick-skudd på innsiden av en middels god Morten Nergaard i Elverums mål. Samme mann fikk æren av å sette inn det siste målet da Elverum i et siste forsøk lot haldenserne få avslutte fritt på mål i håp om en bom og et raskt kontramål. Sander moste ballen forbi Nergaard og alt håp for uavgjort og ekstraomganger var borte for gutta fra de dype skogen.

Når navn først er nevnt må også Victor Skillhammar heves fram som en viktig brikke for HTH. Svensken stod bak nesten en tredjedel av HTHs mål. Deilig var det også å se at Gladiatoren Rex var tidvis god framover og som vanlig en bauta bakover.

HTHs seier mot Elverum var ikke den eneste bomben i 4. runde av NM.

Follo slår Arendal. Drammen taper mot Viking. Charlottenlund slår Stord. Alle ettmåls seire.