Møtte veggen – Halden
Kristoffer Henriksen gutser utover i banen

Møtte veggen

"Vi må få i gang Medhus og forsvaret for å vinne", sa Kurtovic. "Hvis Medhus får skuddene der han vil, så blir det vanskelig mot Arendal", sa Wille før kampen.

På møte med sponsorene ga de to trenerne sine tanker om kampen. «Vi må få i gang Medhus og forsvaret for å vinne», sa Kurtovic. «Hvis Medhus får skuddene der han vil, så blir det vanskelig mot Arendal», sa Wille før kampen. De var således enige og fikk begge rett.

Medhus stod en solid kamp og fikk tydeligvis skuddene der han ville og viste noen utsøkte langpasninger i «superkontra». Minneverdig var langpasningen som ble omsatt i en direkte flyver med skudd bak ryggen av Magnus Jøndal og i mål.

De mange redninger, skuddbom og et for høyt antall tekniske feil, ga ØIF Arendal medvind opp mot storm i seilene i noen skjebnesvangre minutter i første omgang. Robert Markotic var god i ankomstfasen i denne delen av kampen og stod alene for mesteparten av det forspranget Arendal skapte.

Jonas Wille svarte med to time-out i første omgang for å gjøre justeringer. Det hjalp noe, men primært kun bremset Arendal fra å fosse ytterligere i fra. I andre omgang stod Halden meget godt mot Markotic. Etablert forsvar var generelt av god klasse. Ulvene presset Arendal til flere advarsler om passivt spill og framprovoserte enkle avslutninger og tekniske feil. Medhus var dog også til tider i det rette og umulige hjørnet også i en-mot-en situasjoner.

Haldens fokus på hurtigere framover spill kunne vi se gode framskritt på, men med 5 avblåsninger for feil avkast og en del bom alene med målvakt, så er det mer å trene på i denne fasen også. Ikke minst går det sakte framover når noen spillere glemmer prinsippet om «neste ball» og i stedet lar noen meter gå fra seg i diskusjon med dommeren.

Det blir spennende å se om laget kan få trent seg enda bedre sammen fram mot 4. runde i NM mot sterke Elverum onsdag 23. september.