Halden i angrepsposisjon – Halden
Flagget vårt vaier før kamp på gangbroa i Halden

Halden i angrepsposisjon

"Fire-poengskamp", sier Arendals trener mens han nedvurderer Rasmus Bech til en middels målvakt. Lars Jakobsen derimot vet at Rasmus plukker skuddene hans og rangere den danske veggen som topp tre i Norge.

Opptakten til sesongens første hjemmekamp er ikke helt som håpet.

Halden er svekket foran oppgjøret mot Arendal. Rasmus Carlsen – forrige sesongs toppscorer i hele GRUNDIGligaen, kåret til Årets midtspiller og kåret til Årest nykommer – har brukket benet og bruker krykker.

Rasmus Carlsen med brudd i foten
Rasmus Carlsen med brudd i foten

Det blir derfor svært spennende å se hva knærne til Kristoffer Henriksen tåler. Kristoffer er vår ukjente juvel som pga dobbeltsidig «jumpers knee» ikke får vist sitt fulle potensial over tid, men vi kan håpe på en del gullkorn underveis i kampen likevel.

Simen Fredriksen kommer inn som playmaker. Fredriksen jr. er ikke samme spillertype som Rasmus og er således ingen erstatning, men et klokt og teknisk håndballhode som vi gleder oss til å se hva kan bidra med for spillflyt og tempo.

Arendals trener – Marinko Kurtovic – mener kampen mot Halden er en 4-poengskamp. Med det sier han indirekte at Halden og Arendal skal kjempe side-ved-side på tabellen – det er da såkalte 4-poengskamper oppstår.

Det var nytt for oss at Arendal siktet godt ned på tabellen der Halden er tippet, eller så er det minst like overraskende at Marinko mener Halden skal kjempe i tabell-toppen der Arendals ambisjoner ligger. Uansett må Arendal finne seg i å være soleklare favoritter i kampen der kun to poeng deles ut.

I kampen får vi også et hyggelig gjensyn med Lars Jakobsen, men det spørs om vi får se han så mye på banen. Blant formspillere hos ØIF Arendal finner vi nemlig Eirik Köpp og Robert Markotic som begge satt igjen med 7 mål hver etter kampen mot Stord.

Billetter selges on-line på TicketCo og selvfølgelig i inngangen.

Omni Produksjon er på plass og sender kampen ut på to strømmer. Den ene finner du på www.ha-halden.no og den andre på www.handballtv.com.