Håndballen lanserer egen nett-tv kanal – Halden

Håndballen lanserer egen nett-tv kanal

Pressemelding

Håndballen lanserer egen nett-tv kanal

Norsk Topphåndball og klubbene i GRUNDIGligaen lanserer 2. september handballtv.com.
Målet er at alle kamper i GRUNDIGligaen og NM som ikke vises på tradisjonell TV skal sendes på den nye kanalen.

Bakgrunnen for etableringen av handballtv.com er ønsket fra klubbene i GRUNDIGligaen om å ta et større eierskap i å utvikle sitt eget produkt og håndballen – bedre synlighet, tettere på og tøffere. Håndball er en av Norges største idretter, og det er nye store veier som nå gås opp.

Målet er at alle skal kunne følge sine klubber uansett hvor de spiller i Norge. Og vi skal lage et produkt som er bedre enn hva som tidligere er vist på nett-TV, sier Hein Barthold i Norsk Topphåndball.

Norsk Topphåndball og GRUNDIGligaklubbene investerer, i tillegg til mye av arbeid, rundt 6 millioner kroner over de kommende tre sesonger. Alt teknisk utstyr for produksjon kjøpes inn sentralt og sendes klubbene i GRUNDIGligaen. Opplæring gjøres sentralt før seriestart, og det vil filmes, produseres og kommenteres lokalt. Klubbene gis også anledning til å etablere samarbeid med lokal- og regionsaviser.

– Det åpnes også for å sende andre håndballkamper på handballtv.com. Andre kan leie utstyr og sende sine kamper på den nye nettplattformen. Dette kan bl.a. gjelde for kamper i 1.divisjon, Bringserien, Lerøyserien, cuper og landslag. Dette skal bli en plattform som alle kan gjøre avtale om å produsere til, og et nettsted å vise kamper på, avslutter Barthold

Løsningen
For å nå disse ambisjonene har Norsk Topphåndball fått meg seg gode partnere. Teknologien vil bli levert av WolfTech og Aventia. Sammen skal de levere teknisk løsning for håndballproduksjonene landet rundt.

WolfTech (http:/wolftech.no/ )bygger innovative løsninger for TV- og nyhetsproduksjon og står bak teknologien som skal benyttes på arenaene. Løsningen WolfTech Media Engine gjør det mulig for en operatør å kjøre en helhetlig sportsproduksjon. Operatøren kan klippe mellom flere kameraer, vise repriser i variabel hastighet (slow motion). Den kan også legge på grafikk med stilling og klokke, scoringer, utvisninger med mer. Den tekniske løsningen som er utviklet sammen med Norsk Topphåndball kan i fremtiden benyttes til produksjon og direkteoverføring av mange ulike idretter.

Løsningene som skal benyttes i forbindelse med håndballen, er tett integrert med publisering og distribusjonsløsningen fra Aventia.

-Vi har fokus på smarte løsninger. Vi dekker alle typer sport – og teknologien er svært godt egnet for produksjon av håndball. Vi kan også lage spillelister for reklameinnslag, generere automatiske klipp samt avvikle disse i sendingene eller på storskjerm. Vi kan automatisk generere høydepunkter fra kampen og mye mer, sier Arne Berven CEO i WolfTech.

Aventia (http://aventia.no) har spesialisert seg på streaming og brukervennlige selvbetjeningsløsninger for publisering på web. Selskapet har lenge jobbet med mange norske kommuner, ikke minst ved overføring av kommunestyremøter og publiseringsløsninger for skoler. Aventia har i den senere tid jobbet med løsninger også for organisasjoner og norsk næringsliv. Nå står også håndball på dagsorden for Aventia.

-Vi har en nett-tv løsning som er lett å bruke samt administrere. Dette skal gi høy kvalitet til det norske håndballpublikummet, sier Kristian Borgen CCO i Aventia.

Eyego leverer Handballtv.com nettløsningen. Eyego (http:/eyego.no/) arbeider med kommunikasjon, identitet, nettløsninger og mobile apper. De har også laget de responsive nettsidene til NTH og alle klubbene i GRUNDIGligaen.

– handballtv.com er brukervennlig og tilpasset alle plattformer. Uansett om du vil finne ligaer eller klubber, eller ha oversikt over kommende kamper, spilte kamper eller innslag så ligger alt ett klikk eller to unna, sier Fred Manskow Nymoen i Eyego

I tillegg til alle kamper som vil sendes på handballtv.com arbeider NHF og NTH med muligheter for å få en ukas kamp på tradisjonell TV.

For eventuelle spørsmål:
Hein W. Barthold, 90 74 03 10, hein.barthold@topphandball.no