Helgens HTH-profil, Emil – Halden
Foto: HPWille Foto

Helgens HTH-profil, Emil

Emil Södergran

Emil er en gutt født i Stockholm, men flyttet til Sandefjord når han var 5 år. Emil er født i 1989, og er nå bosatt i Halden sammen med sin kjæreste Karina. Etter en fjorårssesong mye plaget med skader har Emil presentert seg for Halden-publikum fra sin back-posisjon med «rappe» avslutninger og energisk spill, og har vært viktig så langt denne sesongen.

Hva slags ritualer/uvaner har du i forbindelse med kamp?

– På trening har jeg kun en vane for å møte tidlig. Helst 30 min før så jeg har god tid til å bli klar. Hater stress mer enn noe annet. (+ leke med fotball både før og etter trening).

– På kamp har jeg ikke de store ritualene. Kan evt nevne at jeg tenker på det som skal skje/kampen som mindre alvorlig enn det det er. Slapper av mest mulig og prøver å være så lugn som det går an i kropp og hode.

– Visualiserer mye (tenke seg fram til/forberede seg på situasjoner som en kan oppleve), men det er allerede gjort i forkant av den aktuelle kampen.

– Ellers bruker jeg litt ekstra tid på å varme opp alle «vonde/skadde» kroppsdeler ekstra godt, som f.eks skulder, knær, håndledd osv.

 

Hvem er verdens råeste håndballspiller og hvorfor?

Tja. Narcisse kanskje. Men det er mest fordi jeg liker fysikken og spillestilen hans. Utrolig spenstig, hurtig, gode finter – men også et bra skudd.

– Ellers er Lukas Carlsson og Dalibor Doder typer jeg kan foretrekke.

 

Hva tilfører du laget både som person og spiller?
– Tilfører hurtighet, fintestyrke, uforutsigbarhet og et godt humør med mye latter.

 

Om du skulle spist en matrett resten av livet, hva ville det vært?

 Buffé?

 

Hva er dine forventninger til laget og dine egne ambisjoner denne sesongen?

– Håper laget kan overraske de som ikke tror på oss, men samtidig også innfri de forventningene – spesielt folket i Halden, har til oss. Mange gode spillere med ekstreme ferdigheter gjør at vi forhåpentligvis kan være med å kjempe om poeng i hver kamp vi spiller.

– Egne ambisjoner er litt vanskeligere å sette fingeren på. Men dersom jeg får vært med å bidra til at laget også er i eliteserien neste sesong – er mine ambisjoner for denne sesongen innfridd. En mer eller mindre skadefri sesong hadde også vært noe jeg kunne foretrukket (bank i bordet)!

 

Vår egen Emil Södergran.
Begge foto: HPWille Foto.