Legenden gjør comeback – i NM! – Halden

Legenden gjør comeback – i NM!

Til helgen er det duket for Veteran-NM som arrangeres i Bergen, og der er det mulighet for å se en av Norges beste spillere gjennom tidene.

Av: Daniel Austerheim

23. – 26. oktober går startsignalet for årets Veteran-NM i håndball. Halden Idrettslag stiller to lag i to forskjellige klasser, ett lag i G35 og ett i G50. Under arrangementet er det hele 3000 spillere totalt som kommer til å delta, og det 21. året HIL stiller. På G35 stiller en gammel kjenning, nemlig Jan Thomas Lauritzen.

– Jeg gleder meg for det meste til selve turen, det blir morro med en ordentlig guttetur. Vi drar over dit for å ha deg gøy og tenker ikke spesielt på resultat. Etter at min aktive karriere tok slutt er det morsomt å være med på sånne ting, forteller Jan Thomas.

På både G35 og G50 kan man finne gamle storheter som får egen styreleder Erlend Lund og Rino Bråthen.

Engangstilfelle

Helgens kamper blir Jan Thomas første offisielle etter at han la opp etter opprykket forrige sesong, og han understreker at dette ikke kommer til å utvikle seg til noe mer enn kun for å ha det gøy.

– Nei dette er kun et engangstilfelle, men det er jo Veteran-NM en gang i året så jeg kommer jo helt sikkert til å være med da. Nå gjør jeg det kun for gleden av håndballen og for å spille sammen med kamerater.

Innledende gruppespill spilles på fredag og lørdag, før det da er duket for sluttspill på lørdag kveld og hele søndag.

– Savner gutta

Jan Thomas er en av de mest anerkjente spillerne på herresiden i Norge og sa etter opprykket i fjor at det var noe av det største han hadde opplevd i sin lange karriere. Et halvt år senere kan han røpe at det er rart å ikke skulle stå opp på morgenen og vite han verken må ta på klister eller snøre på skoa i løpet av dagen.

– Jeg savner gutta på laget veldig mye, og det er jo uvant å ikke være i en prestasjonsgruppe lenger. Håndballen generelt vil jeg ikke påstå at jeg savner seg mye, og det er deilig å ikke lenger ha vondt i kroppen når jeg går og legger meg om kvelden. Hverdagen er fylt opp med jobb og andre ting, jeg trener blant annet J11 og J12 i Tisdærn.

Det er ventet stor interesse rundt arrangementet, og på lørdag blir den tradisjonelle banketten arrangert i Grieghallen.

Tror på topplassering

Halden Topphåndball har hatt en fantastisk og for mange overraskende sesongåpning og ligger per dags dato på en 5. plass i sin første sesong på det øverste nivået. Det er ikke Jan Thomas spesielt overrasket over.

– Jeg hadde stor tro på at vi skulle få samlet et godt lag med spillere fra i fjor, men også nysigneringene som kom inn. Det eneste som kanskje overrasker meg litt er at vi er såpass stabile, i motsetning til det vi var i perioder i fjor. Vi svinger veldig sjeldent i prestasjonene, og det er gledelig å se. Jeg har absolutt troa på en topplassering i årets Grundigliga, fastslår Jan Thomas.

Her er et klipp fra fjorårssesongen av Jan Thomas der han breakdancer mitt på parketten: http://www.ha-halden.no/nyheter/article7251802.ece

Vi i Halden Topphåndball ønsker både Jan Thomas og Halden IL masse lykke til i helgen!

Dette er situasjoner vi er vant til å se Jan Thomas i.
Begge foto: HP Wille Foto.