– Årsbeste av gutta – Halden

– Årsbeste av gutta

Søndag kveld var våre gutter klare for å ta opp jakten på årets første poeng på bortebane, og man fikk tidlig se at ulvene var sultne.

Av: Daniel Austerheim

Runar var før kampen anslått som et av lagene man burde ta poeng fra og helst seier, og ble av Jonas Wille beskrevet som en «4-poengskamp». Det var derfor et heltent HTH-lag som gikk ut på parketten i Runarhallen, og det var ikke vanskelig å se at gutta hadde lyst på seieren. Laget gikk ut i hundre og feide hjemmelaget av banen, et halvspilt første omgang sto det 2-12 på måltavla i favør Halden Topphåndball. Det var en tilnærmet perfekt start på kampen.

– Vi spiller fantastisk, forsvaret sitter og vi er ustoppelige fremover. Rett og slett fullklaff, forteller Jonas.

Anført av en ekstremt god Lars Jakobsen som virkelig fikk vist fram hva han står for som spiller, spilte stor deler av kampen enestående håndball. Utover i omgangen kom Runar litt mer til hektene og fikk etter hvert redusert ved flere anledninger slik at stillingen til pause var 17-11 til våre gutter.

Årsbeste

Runar var på det nærmeste fire mål bak, men ulvene hadde kontroll på oppgjøret og cruiset inn til en overbevisende 31-23 seier.

– Dette er vår beste kamp så langt i år, på bortebane og at vi hadde presset på oss. Lars var en klar ener for oss i dag, Bech solid som alltid, også gjør Mads og Andreas en strålende forsvarskamp. Utrolig deilig seier, konstaterer Wille.

En annen lykkelig mann i Runarhallen i dag var Emil Södergran, han spilte for Runars erkerival Sandefjord før han kom til HTH. Dette var derfor en litt ekstra spesiell seier for Emil.

– Fantastisk seier, vi gjør en enorm forsvarskamp som blir helt avgjørende. Selv syntes jeg at jeg spiller en god første omgang og en mindre god andre, men jeg fornøyd. Også er det jo ekstra deilig at vi knuser erkefienden, forteller Emil.

Neste kamp for våre gutter er hjemme mot Bodø, søndag 26. oktober 17:30.

Lars Jakobsen var kampens gigant.
Begge foto: HPWille Foto.