– Utrolig deilig – Halden

– Utrolig deilig

Søndag ettermiddag tok Halden Topphåndball i mot Stord i Remmenhallen, og hjemmelaget vartet opp med storspill foran et entusiastisk hjemmepublikum.

Av: Daniel Austerheim

På forhånd var det spådd en knalltøff kamp for våre gutter, men det virket absolutt ikke som vi var spesielt opptatt av det. Gutta gikk ut i hundre og gikk opp i en tidlig 5-1 ledelse i første omgang. Etter en strålende periode og full kontroll ble HTH mer defensive og mistet litt gnisten i angrep, og vi gjorde flere feil som resulterte i baklengs. Lagene gikk til pause på stillingen 12-9 til Halden, men Jonas hadde en del å rette på inn mot andre omgang.

Og for en respons. Gutta gikk ut på parketten med ny giv og ny energi og feide til tider Stord av banen med glitrende håndball. Med knalltøft forsvarsspill og lekent angrepsspill viste HTH seg fra en helt annen side enn slutten av første. Også har vi en vegg «bak der» i Rasmus Bech, som drev Stord til vanvidd med noen ekstreme redninger. På det meste hadde vi en 11 måls ledelse som vi ikke klarte å holde kampen ut, men cruiset til slutt inn en 29-21 seier mot et veldig godt Stord-lag.

– Kjempemoro

En av de mest lykkelig utpå parketten var nok uten tvil vår venstrekantspiller, Michael Thon. Fikk skryt fra alle hold, og markerte seg meget positivt både offensivt og defensivt. Han ble også HTHs toppscorer med seks mål. Selv var han utrolig fornøyd med både sin egen og lagets opptreden:

– Ja i dag var det gøy, veldig gøy. Vi spilte en enorm forsvarskamp og jobber for hverandre hele matchen, og spiller godt fremover også. På sånne dager her er det nesten morsommere å spille forsvar enn angrep. Så har vi jo en ener bak i mål som tar det meste, det er så utrolig viktig å ha en keeper man vet er toppklasse. En strålende kamp fra alle mann, konkluderer en happy Michael Thon.

Etter dagens kamp ligger HTH på en fjerde plass på tabellen med seks poeng, og neste kamp er borte mot Arendal. Kampen spilles i Sør Amfi, 15. oktober.

Michael Thon og HTH spilte en strålende kamp mot Stord.
Begge foto: Arild Skagen.