Tilnærmet perfekt – Halden

Tilnærmet perfekt

Søndag kveld fikk Halden-publikummet oppleve en nærmest feilfri kamp av våre ulver, som knuste medaljekandidat Bækkelaget med 11 mål.

Av: Daniel Austerheim

Bækkelaget har hatt en trøblete start på Grundigligaen med to strake tap før dagens kamp mot Halden Topphåndball, med skader på nøkkelspillere som Johannes Hippe og Nicolay Hauge. Bortelaget kom til Halden for å snu trenden, men det var et heltent HTH-lag som kom ut på parketten like lystne på en seier. Og det var i det sporet det startet. Gutta trykket på og dro etter hvert mer ifra Oslo-laget. Anført av tre skuddvillige dansker og en hardtarbeidende svenske spilte HTH til tider medaljekandidat Bækkelaget av parketten.

Lagseier

I motsetning til forrige kamp mot Bækkelaget under Grimsrud Cup, hvor vi spilte en god og en elendig omgang klarte vi i denne å gjennomføre to perfekte omganger. Første omgangen kunne ligne på Grimsrud-oppgjøret, men forskjellen var at gutta bare fortsatte å male på etter pause dagens kamp. Våre krigere feide laget fra Oslo til side og så seg aldri tilbake, oppgjøret endte til slutt hele 31-20. Jonas Wille var naturligvis utrolig fornøyd, dette hadde han å si til gutta i garderoben etter kampen.

– Måten vi står fram på i dag er utrolig, alle mann. Jeg føler meg nesten slem hvis jeg trekker frem noen, fordi alle gjorde en strålende jobb og vi jobbet for hverandre som et lag. Det som er så bra er at vi tar de når de er nede, og fortsetter å kjøre på selv om vi leder med mye. Fantastisk bra gutta, konkluderer en happy Jonas Wille.

Rasmus Bech sto en enorm kamp i buret, Rasmus og Lars spilte en strålende kamp som vanlig, Jesper står fram som en distanseskytter og «Folke» viser seg som en av eliteseriens beste strekspillere. Alt i alt er det nesten urettferdig å trekke fram noen, for alle var stabile og gjorde jobben.

– Over all forventing

En som har opplevd mye de siste dagene er helt klart vår egen høyrekant Simon Aulen, som har fortalt sin utrolig historie om sin oppvekst og bakgrunn. Historien er delt av over tusen på Facebook, og en av Sveriges største aviser «Expressen» har fått øynene opp for historien og publisert det på sine sider.

– Responsen har vært over all forventing, man ser at folk bryr seg og jeg håper min historie kan hjelpe andre med å se at man kan gjøre noe positivt ut av noe så negativt. Jeg visste ikke at det kom til å bli så stort og at det kom til å være så mye oppmerksomhet rundt det, men er selvfølgelig overveldet av responsen.

Les om den utrolige historien i denne lenken: http://www.ha-halden.no/sport/article7594908.ece

Betryggende

Tilbake til kampen spilte Simon en meget god kamp både offensivt og defensivt, og var stabil gjennom hele matchen. Som alle andre var han veldig fornøyd:

– Jeg syntes vi gjør to herlige omganger, og beviser at vi holder nivået også mot topplag. Vi spiller godt som et lag, og holder fantastisk bra både i forsvar og angrep. Man ser jo at Lars og Rasmus er utrolig viktige framover, og Beck står som en vegg bakover som er betryggende. Alt i alt spiller vi en solid kamp, oppsummerer Simon.

Neste kamp for ulvene er borte i cupen mot Bodø onsdag, vi ligger for øyeblikket på en sterk tredje plass på tabellen!

Rasmus Carlsen spilte igjen en god kamp for oss.
Foto: HPWille Foto.