Blandede følelser etter tap – Halden

Blandede følelser etter tap

Onsdag kveld spilte Halden Topphåndball sin andre kamp i Grundigligaen borte i Nadderudhallen mot topplaget Haslum, og det endte med tap 31-26.

Av: Daniel Austerheim

HTH hang med fra start, men på stillingen 6-5 til hjemmelaget sa det helt stopp. Haslum kjørte mer og mer i fra og bortelaget mistet totalt flyt i både forsvar og angrep. Laget fra Bærum hadde på det meste en 16-6 ledelse som Halden fikk redusert til 16-8, som også var resulatet til pause.

– Vi er bra med fra start, men mistet helt gnisten 10. minutter ut i første omgang og det når Haslum kun leder med ett mål. Måten vi fremstår på resten av omgangen er veldig skuffende, og er ikke sånn vi vil opptre. Ingenting fungerte og det var rett og slett en forferdelig dårlig omgang, oppsummerer Jonas Wille. 

Det var tydelig at Jonas hadde hevet stemmen i pausa og sagt noen kloke ord i garderoben for det var et helt annet HTH-lag som kom ut i andre omgang.

Fantastisk andre omgang

Power, vilje og moral er de viktiste stikkordene til en utrolig opphenting av våre ulver, fra en 16-8 ledelse for Haslum til utligning 22-22 av kampens toppscorer Rasmus Carlsen. Gutta viste fram håndball i høy klasse og spilte til tider ut seriemesterne fra i fjor, Erlend Mamelund & Co økte tempoet ett hakk mot slutten av kampen og dro litt i fra. Stillingen ble til slutt 31-26, og Jonas er godt fornøyd med andre omgang.

– Andre omgangen er fabelaktig, vi kjemper og kjemper. Vi viser en utrolig moral og kommer tilbake i kampen til 22-22, så skrur Erlend Mamelund kvaliteten opp ett hakk og blir forskjellen i dagens kamp. Jeg sitter med en blandet følelse etter denne kampen, men er alt i alt fornøyd med hvordan vi fremstår. Det er godt å se at vi kan henge med de beste lagene også, forteller Jonas.

Han trekker også frem Rasmus Bech som sto en veldig god kamp for bortelaget, og berømmer også Rasmus Carlsen og Lars Jakobsen som alltid er farlige foran mål. Kristian Agledahl gjorde også en bra jobb som forsvarssjef etter to tidlige to-minuttere fra Mads Fredriksen, som Jonas ikke risikerte skulle stå over med et rødt kort til.

– Flott comeback

HTHs høyreiste venstreback Lars Jakobsen spilte nok en god kamp for ulvene, og fikk skryt fra Jonas. Lars sto også igjen med delte meninger om kampen, spesielt første omgang.

– Første omgang er det rett og slett et pinlig nivå på det vi gjør, og hører ikke hjemme i eliteserien. Det gikk for langsomt framover, og vi klarte ikke bryte igjennom forsvaret dems. Andre omgang var noe helt annet, og vi gjør et flott comeback hvor vi løper mer og står bedre opp i forsvar. Jeg syntes vi skal ta med godfølelsen fra andre omgang inn mot neste kamp, slår Lars Jakobsen fast etter gårsdagens kamp.

Neste match er til søndag hjemme mot Bækkelaget som er laget vi spilte uavgjort 26-26 mot under Grimsrud Cup, så kom på kamp og støtt gutta mot forhåpentligvis en ny seier.

Lars Jakobsen spilte en god kamp mot Haslum.
Begge foto: HPWille Foto.