Et historisk samarbeid – Halden

Et historisk samarbeid

Forrige serierunde kom nyheten om at Halden Topphåndball har innledet samarbeid med den veldedige organisasjonen Hand2Hand (H2H).

Av: Daniel Austerheim                                                                                                      Foto: HPWille Foto

Hand2Hand (H2H) ble startet av Tom Andreassen i september 2000. Siden den gang har H2H gjennomført en rekke prosjekter i Romania. Blant annet flere hjelpesendinger, oppussing av skole og barnehage etc. I 2008 startet de H2H´s frivillige hender i Romania som gjorde de i stand til å utvide sine prosjekter til mer direkte arbeid med de barn og unge som bor på ett av de 4 barnehjem vi samarbeider med. H2H begynte nå med aktiviteter for barna, de arranger sommer camp, jule teater etc. I dag i 2014 er organisasjonen over 200 frivillige i Romania og 30 er hjemme. De frivillige i Romania gir barna kanskje det de trenger mest og det er tid, det å ha noen å prate med, noen som lytter, hjelp med lekser eller  gå en tur i parken betyr enormt mye.

– Når jeg fikk telefon fra Halden Topphåndball som ønsket å gi oss en gullsponsor pakke i gave kunne ikke dette passet bedre i forhold til våre planer. Vi håper at vi via dette samarbeidet kan realisere våre drømmer om å gi de unge som hadde en tøff start i sin barndom en god start på sitt voksne liv, forteller Tom Andreassen.

Den siste tiden har de merket en økende interesse for deres arbeid og organisasjon. Mye av grunnen til dette er deres positive kampanjer. De begynte med kampanjen «smil det er smittsomt» og fortsatte med «Å dele er å bry seg»

Stort for klubben

Halden Topphåndball skal gjøre alt de kan for å hjelpe H2H med å skape blest rundt det gode formålet, bl.a. ved å sende rundt bøsser på alle hjemmekamper, logoen får en stor plass på drakten, reklame på hjemmesiden og organisasjonen kan bruke våre spillere til forskjellige oppdrag. Mads Fredriksen er strålende fornøyd med det historiske samarbeidet:

– Jeg syntes dette er et veldig bra tiltak av klubben, og det gir god følelse at vi gjør noe possitivt for samfunnet. Dette er jo første gang en klubb i Halden starter et samarbeid som dette med en veldedigorganisasjon, så det er vi veldig stolte over.

Fredriksen kan fortelle at klubben jobber med å få til en tur for hele stallen ned til Romania for å få et inntrykk av hva man støtter og hvordan de har det der nede. Han ønsker også at flere klubber gjør det samme, og bruke idretten til å hjelpe andre som virkelig trenger det.

Les mer om Hand2Hand på organisasjonens hjemmesider: http://www.h2h.no/