LEGENDEN! – Halden
Legender sammen etter opprykket. Walstad og Lauritzen.

LEGENDEN!

Hyllest til Jan Thomas Lauritzen – Legenden

I 2009 – etter flere år som proff i Tyskland og Danmark, etter bl.a.  Champions League-finale med Flensburg og etter 254 landskamper og 557 mål for Norge, kom en levende legende til. En av norsk herrehåndballs beste spillere gjennom tidene skulle være med på et prosjekt som hadde retning eliteserie. Fem år er opprykket et faktum, mye takket være denne spilleren, selv om han dessverre nå la opp etter opprykket.

Viktig

Som spiller har han vært ekstremt viktig av flere årsaker. For det første var han en av de viktigste årsakene til at håndball-Norge fikk tillit til prosjektet vårt. Han fikk snøballen til å rulle. For det andre så har prestert på banen. På fem sesonger for scoret han hele 485 seriemål på 98 kamper. I avgjørende kamper mot slutten av sesongene har det ofte vært han som har stått fram og tatt ansvar. Også sist sesong, da vi sikret opprykket, ble han bedre og bedre jo nærmere vi kom målet, og bidro veldig sterkt til opprykket. Som spiller har han vært stor, men personen fortjener faktisk en enda større hyllest.

Forbilde

I en klubb hvor vi har bygget en toppidrettskultur samtidig som vi har ønsket å dyrke gode verdier, lagånd, ydmykhet og gode holdninger, så har spilleren vært den perfekte mann å ha med seg på laget. I stedet for å få en mett og blasert ex.-landslagsspiller, så fikk vi en leken og konkurranseinnstilt voksen guttunge som har fungert som et suverent forbilde og trendsetter for de andre på laget. På håndballtreningene har han gått i bresjen med konsentrasjon, nøyaktighet og fokus. Utenfor banen har han vært vårt sosiale midtpunkt med en evne til å nå fram til alle. Med sitt sympatiske vesen og sin naturlige autoritet har han preget gruppa vår mer enn han tror og vært avgjørende i utformingen av HTH-kulturen som vi er så stolte av. Med ro og fornuft har han ledet laget vårt mot eliteserien. Når han først tar ordet, så hører man etter.
Sånn er det bare!

Samlingspunkt

Vi som har hatt gleden av å treffe han flere ganger i uka over flere år, er enormt glade for å ha fått oppleve den lune humoren hans og for at vi har fått høre alle de gode historiene. Vi kommer til å savne og sitte i ring rundt han mens han forteller om opplevelser fra landslaget, skumle bortebane-opplevelser fra Øst-Europa eller om skogskjempen Alv Udda fra Aremark. Vi ønsker å takke deg for det du har vært med på å skape både på- og utenfor banen. Uten deg hadde vi ikke skapt historie. Uten deg hadde vi ikke vært den samme «familien». Uten deg hadde det ikke vært like gøy.

 
HTHs drakt nr. 6 skal aldri mer brukes. Kun dersom du gjør comeback.

 

 

For HTH,

Erlend Lund, Styreleder