Helgens HTH-profil, Sigvald – Halden
Foto: HPWille Foto

Helgens HTH-profil, Sigvald

Sigvald Andreassen

Av: Daniel Austerheim                                                                                         Foto: HPWille Foto

Sigvald er en indre østfoldmann som har lang erfaring innenfor håndballen både som trener, men også som spiller. Sigvald er lagets nye assistent trener og kommer til å være Jonas hjelpende hånd gjennom sesongen. Sigvald er 36 år gammel og gift med Marita.

For å få vite litt mer om Siggen har vi spurt han noen spørsmål:

 

Hva slags ritualer/uvaner har du i forbindelse med kamp?

–  Som trener har jeg ingen spesielle ritualer eller uvaner.. De jeg hadde som spiller er allerede glemt og lagt bort.

 

Hvem er verdens råeste håndballspiller og hvorfor?

– Nå har jeg ingen spesielle favoritter, men jeg er såpass gammel at spillere som Dragan Skrbic og Bertrand Guille har vært forbilder. «Valget» av disse gikk mer på at de var gode tekniske/god spillforståelse som linjespillere. Samtidig at det ikke bare er det fysiske (høyde/ vekt) som kan gjøre deg til en verdensspiller.

 

Hva tilfører du laget både som person og spiller?

– Som ny trener i HTH håper jeg at jeg kan tilføre gruppa litt ny energi, ny stemme og engasjement i et godt samarbeid med Jonas Wille og spillergruppa. Jeg skal gjøre mitt for at HTH-kulturen blir ivaretatt best mulig og at vi kan oppnå gode resultater over lengre tid. Samtidig er jeg opptatt av ærlighet i treningsarbeidet og tør å påstå at vilje og innsats slår «klasse».

 

Om du skulle spist en matrett resten av livet, hva ville det vært?

– Hmm, vanskelig å velge en.. Kan jeg heller velge en som kan lage maten resten av livet? Da blir det Daniel «le chef» Dammyr!

 

Hva er dine forventninger til laget og dine egne ambisjoner denne sesongen?

– Mine personlige forventninger er at HTH overlever sin første sesong i Grundigligaen, og kommer til sluttspill. Vi skal spille en underholdende og fartsfylt håndball som mange i lokalmiljøet vil ta en del av/ støtte oppunder. Som trener ønsker jeg at vi utvikler spillere som blir aktuelle for andre større klubber, HTH- kulturen blir et kjennemerke ikke bare i Halden, men i hele håndball-Norge.

Ellers har jeg som mål at det blir mindre fotball til oppvarming…

 

Hva gjør du de helgene det ikke er håndball?

– Tiden på utsiden av håndballen går med på å være med familien. Jeg er så heldig at Julius også er middels interessert i sport og dermed får jeg også med meg annen sport i nærmiljøet 🙂