Klare for Grimsrud Cup – Halden

Klare for Grimsrud Cup

I ettermiddag braker det løs med det vi har ventet lenge på, Norges eliten og fjorårsvinneren i svensk eliteserie kommer til Halden for å spille håndball.

Av: Daniel Austerheim

Fredag 18.00 starter Grimsrud Cup med kampen mellom Halden Topphåndball og Bækkelaget i Remmenhallen. Vi tok en prat med Jonas Wille og han gikk gjennom alle motstandere, lag for lag:

Allingsås: Svenske mestere i fjor og skal spille Champions League mot blant andre Barcelona denne sesongen, og er et ekstremt godt kollektiv. De er bra på kontringer, og er nok favoritter i denne turneringen. De har kvalitetsspillere i hver posisjon og har en strålende keeper, har også fått inn 4 landslagsspillere.

Bækkelaget: Mistet toppscorer Christian O’Sullivan etter fjorårets sesong, men hentet inn erstatteren i Johannes Hippe som bøttet inn mål i svensk eliteserie i fjor. Hadde en fantastisk fjorårssesong og overrasket mange med sitt strålende spill, tok bronse i serien, sølv i sluttspillet og sølv i cupen.I tillegg til å ha erstattet O’Sullivan har de fått en bredere tropp enn i fjor, så de kommer til å være i toppen i år også.

Haslum: Mistet et av verdens største talenter i Sander Sagosen til tysk håndball etter forrige sesong, men har fått inn en god back i Joakim Patriksson som har vist at han har nivået. De har en fin blanding av landets største talenter og rutinerte spillere som Erlend Mamelund som holder høy internasjonal klasse. Jeg tror de kommer til å vinne eliteserien også i år som de gjorde i fjor, de har et godt lag.

Elverum: Sølv i eliteserien i fjor og gull i sluttspillet, og er dermed en av favorittene også i år. Har byttet trener fra Christian Berge som tok over som landslagssjef, og fått en spillende trener i Michael Apelgren som i fjor kom på 5. plass på toppscorerlisten i spansk håndball. Så Elverum har et spennende lag, og har også hentet en ung og lovende Luka Mitrovic som kan bli viktig i år.

Fyllingen Bergen: Vant NM forrige sesong, og kom på 4. plass i serien. Har et bra lag, men har ikke forsterket noe særlig i motsetning til de andre lagene. De mistet to landslagsspillere, men har en strålende back i Eivind Tangen. Fyllingen er absolutt et godt lag!

– Skal bite fra oss

Om sitt eget lags sjanser er Jonas klar på at gutta absolutt har mulighet til å ta med seg en seier eller to, men presiserer at man i utgangspunktet er det svakeste laget.

– Det er fortsatt oppkjøring så ingen av lagene kommer til å prestere opp mot sitt beste i alle kamper, men vi ønsker å toppe laget og få kjørt gjennom med vårt beste lag så lenge det holder. Dette er på mange måter en generalprøve for oss, så vi vil gjøre det ypperste vi kan og ønsker å bite fra oss, forteller Jonas.

Tre av de best rankede dommerparene i landet er også med, i tillegg til at det skal kåres et All-Star lag i løpet av turnering.

Sondre Sjursen og HTH skal gi alt under Grimsrud Cup.
Foto: HPWille Foto