1881 Michael Thon – Halden

1881 Michael Thon

Michael Thon er publikumsspilleren som gjerne byr litt på seg selv. Møt Halden Topphåndball sin 1881-profil med blant annet gode håndballminner fra Elverum.

Halden Topphåndball tok steget opp fra 1.divisjon etter 2.plass i divisjonen i vår, og venstrekanten Michael Thon bytter ut sitt vante draktnummer med 1881-logoen i år.

Når vi spør «hvem er Michael» svarer han blant annet at han er en person som gir alt for laget og for byen Halden. Utenfor håndballen har han da også en svært så givende jobb.

– Jeg jobber som miljøterapaut på en lokal barneskole her i Halden. Det trives jeg veldig med. Der får jeg jobbe med barn som har forskjellige utfordringer.

Hva er målet ditt for sesongen?

– Målet mitt for sesongen, er at vi skal være et lag som ikke er noe morsomt å møte. Være det laget ingen vil undervurdere. Å at vi skal klare å bite godt i fra oss som nyopprykket.

28 åringen er den eldste på laget, og er også ekte haldenser. Det er to av årsakene til at Thon blir å se som 1881-profil i Halden Topphåndball.

Hvem er forbildet ditt på håndballbanen?

– Jeg har spilt med en legende i Halden, Jan Thomas Lauritzen. For meg er han et forbilde,en som har opplevd mer enn de fleste i norsk håndball å som er en helt suveren person og menneske. Ellers har jeg som venstrekant alltid syntes Lars Christiansen og Florian Kretzman,vært suverent best på kanten.

Hva er ditt beste håndballminne til nå?

– Jeg tror jeg har tre håndballminner som står som de største, NM finalen med Elverum sesongen 12/13 og seriegullet samme året med Elverum. Opprykket til eliteserien med Halden var også veldig stort.

Hva er den største drømmen din innenfor håndballen?

– Et ønske eller drøm innen håndballen nå må være å vinne eliteserien med Halden, få en Champions league plass og spille en siste gang i Europa! Det er nok en drøm for meg, men kan brått realiseres når jeg ikke lenger spiller tenker jeg. Et ønske er jo også å spille cupfinalen i Spektrum med Halden, det hadde vært stort!

Halden Topphåndball er nyopprykket til eliteserien, og må trolig regne med flere vanskelige kamper i seriespillet. Vanskeligst å møte av motspillerne? En gammel kjenning.

– Den vanskeligste motspilleren i serien i år blir nok min gode kompis Morten Nergaard i Elverum-målet. Han kjenner meg ganske godt som kantspiller, så jeg må nok øve meg på noen nye triks for å lure han! Ellers blir nok alle keeperene en vanskelig motstander, erkjenner Michael Thon.

Er det noen spillere du gleder deg spesielt til å spille mot?

– Det er vel ingen spesielle spillere jeg gleder meg mer til å møte en andre foråsvidt. Men det blir så klart morsomst å møte spillere jeg har spilt med før. Kompiser som Andrë lindboe, Nacor Medina Perez, og resten av gutta i Elverum. Joakim Patriksson i Haslum blir også moro å møte igjen.

Og i erkjennelsen av at Halden er ferskinger i eliteserien, innrømmer Michael Thon også:

– Det blir moro å møte alle lag og spillere i eliteserien!

Vi håper Remmenhallen fylles til randen når Michael Thon og Halden Topphåndball for alvor skal markere grensebyen på herrehåndballens kart igjen.

(NTH Web.red)