Fornøyde med Skjærgårdslekene – Halden

Fornøyde med Skjærgårdslekene

Halden Topphåndball var i helgen med under Skjærgårdslekene arrangert av Nøtterøy Håndball Elite, og gjorde en strålende figur mot lag de skal bryne seg på kommende sesong.

Av: Daniel Austerheim

– Vi viser i helga at vi absolutt har noe å gjøre på eliteserienivå, og gjør en veldig god turnering alt i alt. Det jeg syntes er gledelig å se er at vi henger sammen som et lag, og jobber som en enhet, sier en fornøyd Jonas Wille.

Ja, for HTH vartet til tider opp med strålende håndball i gruppespillet der det ble en ett målsseier mot Drammen i første kamp. Lørdag var det nok et elitelag, Runar, som sto på andre siden av parketten. En ny seier kunne innkasseres og gutta var i flytsonen, forsvaret satt bra, angrep satt bra og kontringene bedret seg fra kamp til kamp.

God løpskapasitet

HTH hadde to seire på to mulige kamper og hadde et bein i finalen, og valgte dermed å hvile flere nøkkelspillere. Nøtterøy var motstander og ledet fra start til slutt, og sifferene ble til slutt 23-20. Drammen slo Runar, og Halden måtte spille om 3-4 plassen mot Arendal. Der hadde gutta kontroll og vant komfortabelt 22-17, og vi ender på en flott 3. plass under Skjærgårdslekene.

Det er bra å se at løpskapasiteten vår er helt på høyde med de andre lagene, om ikke bedre. Vi har fått mye gode tilbakemeldinger fra andre at gutta ser godt trent ut og løper ekstremt mye, sier en tilfreds Jonas.

Bedre enn forventet

Rasmus Carlsen var igjen meget god, og viste at han kommer til å bli en enormt viktig spiller også denne sesongen. Han var veldig fornøyd med hva laget klarte å prestere, og syntes alle faser i spillet hadde bedret seg flere hakk.

– Forvaret vårt imponerte meg, fordi det er fylt med så mye råskap og energi som smitter over på alle. Jeg tror hvis vi kan stå som vi gjorde i helgen og rette på noen få ting, så er det mange lag som skal ha problemer med å komme igjennom oss. Kontringene våre har også hevet seg betraktelig, og jeg syntes det allerede nå er bedre enn det var forrige sesong. Men, vi er absolutt ikke ferdig utviklet og vi har mye jobb foran oss som må gjøres grundig, forteller Rasmus.

Han sier også at han ønsker at det skal spilles litt bredere, for å gjøre angrepsspillet mer uforutsigbart. Så alt i alt gjennomførte Halden Topphåndball en god turnering, og ser fram i mot den store begivenheten Grimsrud Cup som starter fredag 22. August.

Rasmus Carlsen var god under Skjærgårdslekene.
Begge foto: HPWille Foto