Treningskamper i Skåne – Halden

Treningskamper i Skåne

Gutta er denne helga i Sverige for å spille to kamper mot H43 og Ystad IF.

Denne artikkelen vil bli fortløpende oppdatert, og man kan både lese om selve turen, kampene og se bilder som spillerne tar.

 

Bussen gikk fra Halden klokka 10.00 idag(fredag). Bussjåfør, assistenttrener og strekvikar Sigvald Andreassen skal lose laget trygt gjennom vestkysten av nabolandet, helt ned til Lund. Kampstart mot H43 i kveld er 19.00. Kampen spilles i Färs och Frostad Arena.

– Kan få juling

Jonas Wille var som vanlig i godt morgenhumør og kunne fortelle at HTH møter to meget gode lag.

– Vi møter to lag som er godt organiserte og som er gode i kontraspillet. Det kan nok hende at vi får en del juling denne helga.

Han er veldig glad for å få muligheten til å spille disse kampene.

– Spillerne betaler denne turen selv, da vi egentlig ikke hadde budsjettert med en sånn helg. Det viser at gutta ønsker å være forberedt til vår første sesong i eliteserien, og at de vil utvikle seg. Det synes jeg er kjempemotiverende.

Når han får spørsmål om sine forventninger til helga er han klar og tydelig.

– Jeg er spent, fordi det er et helt nytt lag som skal spille sine første kamper. Målet er å få satt igang en prosess der vi tydelig kan se hvilke arbeidsoppgaver vi må jobbe med fremover. Jeg ønsker å få satt laget inn i det vi kaller HTH-kulturen, og at vi allerede nå begynner å skape gode vaner som skal holde seg hele sesongen.

Komme igang

Midtback Kristian Agledahl er med laget ned til Skåne. Den nybakte faren kan fortelle om god stemning i bussen.

– Jeg håper bare at vi ikke taper med stygge sifre. Hovedmålet med disse kampene må være å komme skikkelig igang med spillet. Se hva som må gjøres i angrep og forsvar. Vi har mange kamper i august, og disse kampene kan gi oss gode svar slik at kvaliteten på kampene i august blir enda bedre.

 

Jonas Willes lille bussblogg:

Fredag

11.00 – Vi passerte nettopp avkjøringa til Dingle.

11.04 – Vi hører på radio. Ikke noe sportslig aktivitet foreløpig.

11.05 – Klimaanlegget i bussen er noe redusert. Dette setter sitt preg på stemningen i gruppa.

11.07 – Sondre Sjursen forteller historier fra sitt privatliv med hjertelig innlevelse.

11.42 – Det er foreløpig ikke så mye å rapportere om.

14.07 – Vi har rastat och ätit dagens på Björkängs Vägkro. Det var mysigt.

 

Kamp nummer 1:

Første kamp endte med tremålstap, 25-22. Kampen var jevn hele veien ifølge rapporter fra hallen, men H43 dro ifra på slutten.

Sjefen hadde dette å si etter kampen:

– Bedre sammenheng i laget enn forventa. Gledelig å se en forbedring av løpskapasitet i praksis. Folke og Carlsen viser at de er i rute. Agle positiv som forsvarssjef i Mads Fredriksen sitt fravær. Lars Jakobsen er et tilskudd både som avslutter, tilrettelegger, forsvarsspiller og leder. Jesper viser at han kommer til å tilføre laget mye trykk og tempo. Emil tilbake etter skade og viser glimtvis det han kom til Halden for å vise i fjor. Blir en forsterkning. Både Simon, Michael og Sjursen positive i forsvar. Samtlige viser god løpskapasitet. Mathias spiller 10min og vil med mer trygghet kunne bidra i dette laget med sin gode forståelse for spillet. Målvaktene sto hver sin omgang og får begge godkjent +.

Emil Södergran oppsummerer kampen slik:

– Vi spiller bra, helt nykomponerte lag stort sett hele tiden. Mange som får debuten sin. Vi holder følge med et etablert svenskt elitelag. De leder med 1, 1 minutt før slutt – så vinner de til slutt med 3 på grunn av rot. Alt i alt en fin kamp. Mange fikk en god opplevelse.

Michael Thon var også fornøyd tross tap.

– Til å være første kamp er det godkjent. Vi står bra i forsvar, og spiller på noen få systemer fremover som vi har avtalt. Noe rusk innimellom, men sånn er det jo i starten. Jeg synes det ser lovende ut med tanke på sesongen!

 

Kamp nummer 2

Andre kamp endte med 22-28 tap for Ystad IF. En litt sliten gjeng fikk det tøft utover i kampen, og svenskene kontrollerte inn seieren.

Mathias Gjestrud sa dette etter dagens kamp:

– Møter et godt lag. Spiller tidevis mye bra håndball, men det er også tider hvor vi sliter en del med å få spillet til å flyte. Flere spillere som er litt småskadet og slitne etter kampen i går, noe vi merker utover kampen. Men en god gjennomkjøring der vi får øvd på fokusområdene, og matching mot et godt lag med flere gode spillere.

Simon Aulén var enig med sin lagkompis:

– Mange slitne kropper. Det resulterte i en del småfeil som ga Ystad lette mål i kontra. Når vi får fart på spillet vårt er vi gode! Jeg synes alle i laget viser en herlig «attityd» og vi kriger for hverandre.

 

Avsluttende ord fra nr. 9

Rasmus måtte se andre kamp fra tribunen, men bidro sterkt mot H43 og viser at han blir ekstremt viktig også denne sesongen. Den unge dansken får lov til å oppsummere helgen i Skåne:

– I perioder spiller vi veldig fin håndball i begge ender. Faktisk overraskende god noen ganger! Men vi svinger for mye, selv om det også var forventet.. Forsvaret sto veldig godt i andre omgang i den første kampen, mens man kunne se at vi var slitne i den andre kampen. Tapet mot Ystad ble større enn nødvendig. Vi kan slå begge lagene på en god dag! Alt i alt to kamper som har fått oss litt igang.

 

Bilder fra turen:

Sigvald oppdaterer seg på dagens nyheter før det bærer sørover mot Skåne. Foto: Folke
Emil løser kryssord. Foto: Folke
Pung løser heller kryssord på iPad… Foto: Folke
Rasmus fungerer som kino. Foto: Simon
Folke har det fint i hjemlandet. Foto: Simon
«Fotograf HPWille stoler ikke på at bilbelte er tilstrekkelig sikkerhetstiltak når Sigvald avanserer i venstre kjørefelt» Foto: Jonas
«Kristian Agledahl viser stolt fram resultatet fra sin rykende ferske pedikyrbehandling.» Foto: Jonas
Filmen er ikke VELDIG interessant… Foto: Simon
Agle har god balanse, selv i søvne! Foto: Folke
«Emil koser seg med Charterfeber.» Foto: Jonas
Spillerne rakk en liten strekk på hotellet før kampen mot H43. Foto: Folke
H43s storstue var arena for første kamp. Foto: Folke
Fire nye soldater for HTH. Simon, Jesper, Lars og Mathias er klare til kamp. Foto: Jonas
På vei til kamp nr. 2. Foto: Folke
Viktig med litt hvile før kamp. Foto: Simon
Oppvarming til kamp nr. 2. Foto: Robert Folkstrand
Agle og Ralle koser seg i bussen… Foto: Simon
«Viktig å se kul ut» er Sjursens livsmotto. Foto: Folke