Sandefjord-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale – Halden

Sandefjord-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale

Seriefinale mot Sandefjord!

Etter to viktige seiere for Ulvene er de i posisjon til å ta sluttspillplass som nr. 7 eller 8 i serien. Halden vant komfortabelt i bunkersen mot Sandefjord, men Sandefjord er i likhet med Ulvene, svært gode hjemme. Dette blir en rysare!

Begge lagene har mye å spille for, så her vil det ikke mangle på innsats og seiersvilje. Halden har ikke hentet mange poeng på bortebane, men har spilt på seg selvtillit og har trua.

Vi ber assistenttrener Sigvald si litt om Bergenkampen, status før Sandefjord-kampen og hva som venter Ulvene i Jotunhallen:

– Kort oppsummert fra Bergenskampen: Vi var ekstremt gode og disiplinerte fra start og drepte kampen på mange måter det første kvarteret. Det var viktig for oss at Bergen ikke skulle føle at de kunne være med i kampen. Det klarte vi bra. Synes vi så solide ut i store deler av kampen i begge ender. Seieren gav et oss et godt utgangspunkt inn til den siste serierunden i grunnspillet. Her er det mye på spill for mange lag. Deriblant oss. For vår del er det veldig enkelt: Seier mot Sandefjord gir oss sluttspillbilletten uten at vi trenger andre resultater vår vei. Før siste runde ser det slik ut: 7.plass – BSK 23 poeng møter Kolstad borte, 8. plass – HTH 23 poeng møter Sandefjord borte, 9. plass – KRS 22 poeng Arendal hjemme, 10. plass – Fjellhammer 20 poeng, de har to kamper igjen: Drammen borte på onsdag og Tønsberg Nøtterøy borte Det er disse kampene som er interessante for vår del. Vi er bak BSK på innbyrdes oppgjør, men foran KRS og Fjellhammer. Taper Fjellhammer for DHK på onsdag, kan de maks få 22 poeng ved seier i siste kamp..

For vår motstander er det så enkelt at de trenger å ha like mange poeng som Haslum i og med at de har dem på innbyrdes. Haslum har Runar som jakter 3.plassen på hjemmebane. Laget fra hvalfangerbyen har gjort en god sesong. Laget var av mange tippet rett ned, men har gjort mye riktig underveis og spilt seg til en mulighet for å spille kvalifisering istedenfor direkte nedrykk. Sandefjord har på de siste 5 kampene vunnet over Tønsberg og BSK, spilt uavgjort mot Nærbø, mens de har tapt for Runar og Fjellhammer. Av de 16 poengene de har hentet inn har 12 kommet hjemme. Laget styres av Einar Veierød og Anders Pettersen. Det som karakteriserer laget er god struktur og at de alltid er godt forberedt. De har en fin sentrallinje med Norgren Olsen og Søgaard på kantene. Bak i banen har se tidligere HTH spiller Linderud i tillegg til Ree Lindstad, Jansrud, Engelstad og rutinerte Hallberg. I tillegg fikk de inn Espen Røhmer fra Tønsberg rett før overgangsvinduet stengte. Han tilfører dem en bedre bredde og mye erfaring. Bakerst har de Bergqvist og Akerli. Nøkkelen for vår del ligger som i de foregående kampene i å være disiplinerte og fullføre duellene bakover. Vi skal være forberedt på deres styrte angrepsspill som kan innebære 7:6 i perioder. Fremover skal vi bare spille vårt eget grunnspill. Vi skal fortsette den gode trenden og forsterke opplevelsene etter seirene mot Haslum og Bergen. Vi er klare!

Håper mange av dere tar turen over fjorden for å heie oss til seier og sluttspill.

Av: Odd Petter Nilsen