Runar Sandefjord-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale – Halden

Runar Sandefjord-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale

Ulvene skal på tur over fjorden og det er Runar som tar imot i Runarhallen.

Hjemmelaget har hatt en god sesong så langt med sju seiere, to tap og en sterkt 2. plass etter Elverum på tabellen. En skikkelig utfordring for Ulvene altså. Blant annet venter et par ex-ulver, i Trym og Kristoffer, og seriens toppscorer Christoffer Rambo en Ulveflokk som grusa Drammen på Remmen i forrige serierunde, men som har til gode å vinne på bortebane. Dette er en god anledning til å starte poengsankingen utenfor bunkersen og Ulvene tar stadig nye skritt og viser seg å være et klokt og mentalt sterkt kollektiv med vinnerinstinkt. Runar sprakk hjemme mot Kolstad. Sprekker de igjen?

Vi spør assistenttrener Sigvald hvordan han vurderer Runar og Ulvenes muligheter

Da er vi tilbake etter en periode med internasjonal pause og litt (etterlengtet) kampfri. Vi er i ferd med å gjøre oss klare til en bortekamp mot nysatsende Runar. Tradisjonsklubben fra Sandefjord har virkelig gjort gode signeringer før denne sesongen og med det har vist gjennom de 9 første kampene at de er en reell utfordrer til plassen bak suverene Elverum.

Inn fra forrige sesong er Andre Tuzov fra Sandefjord, på linjen har de forsterket seg med talentet Sander Myklebust fra BSK + at de har klart å lokke hjem profilen Christoffer Rambo fra Tyskland, som skal styre Runarskuta fra bakspillerplass sammen med vår tidligere kaptein og leder for ulveflokken Trym Bilov-Olsen.

Den siste signeringene for Runar er jo veldig spesiell sett med Haldenøyne; – en av våre egne, og en som har vært en profil siden satsningen begynte i TTIF og over til Halden TH, nemlig Kristoffer Stenberg Henriksen. Både Trym og Henriks skal få sin rettmessige hyllest når de kommer «hjem» til Remmenhallen 

For vår del vil denne kampen bli litt som mot Drammen. Vi kan spille mer avslappet og forholde oss til game-plan. Nøkkelen vil ligge på forsvaret i samspill med målvaktene. Klarer vi å løse den tunge backrekka med Rambo, Bilov-Olsen, Rivesjø og Tuzov vil dette gi gode muligheter til å løpe på dem. Vi må være aggressive og ekstremt kompakte i midten, og vi skal sørge for at Runar ikke får spille sitt grunnspill.

Når man ser på tapene som Runar har fått Kolstad borte 34-27 og borte mot Nærbø 33-30 ligger mye av jobben på å få Runar med på et høyt tempo og unngå å stå for mye 6:6 i etablert angrep. Svakheten, hvis det er lov til å skrive det, må være at bredden ikke er like bred som de andre topplagene, så det kan og bør utnyttes hvis vi får kampen dit vi vil.

Vi har et håp og en tro på at vi kan overraske Runar på deres hjemmebane.

Vi er klare!

Av: Odd Petter Nilsen