ØIF Arendal Elite-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Halden

ØIF Arendal Elite-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport

Halden startet kampen bra og var raskt oppe i en 0-2 ledelse. De hadde initiativet til det var gått åtte minutter og hadde ledelse 3-4. Så ble det mye rot i angrep – bl.a. i Ulvenes overtallsspill.

Dårlig struktur, manglende oppfølging av avtaler og dårlige avgjørelser / tekniske feil ga Arendal flere gratisballer med påfølgende kontring. Halden var ikke til å kjenne igjen fra Runarkampen. De fiksa ikke Arendals 5:1 forsvar og manglet i tillegg et solid forsvarsspill selv.

Matic fikk kjøre samme finta som han har gjort i alle år. Ser ut som han har stoppa / er takla og så skyter han / spiller inn likevel, fordi ingen tar skikkelig tak i ham og holder. Søndenå som høyre bakspiller lyktes med alt og løp gjennom haldenforsvaret, som ofte kom på etterskudd. Arendal kjørte enkle angrepskombinasjoner med Matic som arkitekt og lyktes som oftest. Alt dette + at vi ikke hadde mer enn 1 redning de første 30 minuttene kunne gitt Arendal en kjempeledelse, men Ulvene hadde god uttelling på skuddene, hang i tauene og hadde en viss kontakt hele omgangen. Pauseresultatet 19-16 vitner ikke om topp forsvar fra noen av lagene.

Andre omgang ble litt som den første. Forskjellen var vel først og fremst at Morten Nergård sto fram og reddet 9 av 20 skudd i omgangen!! Ulvene kjente dessverre ikke sin besøkelsestid. De fortsatte å spille på for små marginer og kastet ballen rett i armene på motstanderen gang på gang. I tillegg skjøt de langt dårligere enn i førsteomgang (10 bom mot 4 i første omgang). Arendal ledet komfortabelt med 4-5 mål hele omgangen og Halden fant aldri ut av denne kampen. Det var synd, for Arendal rota mye de også og kunne fort blitt straffa i egen hall.

Det var mye av og på blant haldenspillerne i dag. Truls fikk ikke tak i Arendal i 5:1 rollen sin i forsvar og kom ikke til i angrep i første omgang. Han var mer direkte på kassa i andre og scoret 4. Joshua var målfarlig i første med 4 mål, men bommet på alle fem skudd i andre. Jonas Jensen fant greit målet i første, men stoppet opp i andre. I tillegg hadde han en svart dag med åtte tekniske feil i angrep. Hannes, Morten L, Casper og Jonas N spilte stabilt godt hele kampen, med god uttelling i angrep. Karl Herman Land hadde et godt innhopp igjen og scoret på begge sine sjanser i tillegg til en assist. Niclas er en spennende og annerledes spiller. Han kan lage mål ut av ingenting og har samtidig øye for lagkameratene. Spilte på litt små marginer i dag.

Å tape for Arendal i Arendal gjør de fleste lag. I dag hadde Ulvene gode muligheter til å ta poeng, men falt for eget grep med en drøss tekniske feil, som ga hjemmelaget muligheten til å kontre hjem 2 poeng. Det takket de for…

Mål: Truls 5/7, Jonas J 5/8, Joshua 4/10, Hannes 3/3, Casper 3/3, Karl Herman 2/2, Jonas N 2/2, Morten L 2/3, Niclas 2/4

Redningsprosent: Morten 29 %, Jonas: 10 %

Topp tre:

1.      Truls

2.      Hannes, Morten N og Casper

3.      Karl Herman, Jonas N og Morten

Dette var noen annet enn Runarkampen, Jan Thomas!. Her ga vi rett og slett bort for mye – bl.a. pasninger rett til motstander med påfølgende kontring. Vi hadde ikke tak hverken på deres eller vårt 5:1 forsvarsspill. Vi hadde vel egentlig en god sjanse i dag – for Arendal var ikke supergode…eller hva syns du?

«Føler det som blir utslagsgivende i dag er at vi ikke finner rytmen helt mot deres 5:1 forsvar. Vi scorer kanskje nok til å vinne en slik kamp, men det er som du sier at vi gir for mange baller bort pga. feilpasninger og dårlig flyt slik at de enkelt kan kontre på oss. Antallet på disse feilene gjør at vi taper kampen i dag. Syns vi står bra bakover i andre omgang og slipper 13 baller inn, mange av de er på kontra. Vi kjemper men i dag føler jeg vi faller på for mange egne feil spesielt i angrepsspillet«

Av: Odd Petter Nilsen