Nærbø-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale – Halden

Nærbø-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale

Topplagene kommer på rekke og rad nå. Nærbø er inne i en svært god periode og er igjen med i kampen om medaljene.

Ulvene har ikke tatt mange poeng i Nye Loen, men det har vært mange tett kamper. Siste bortekamp møt Nærbø var i desember 2019 (det ble ingen forrige sesong) – Da ble det 30-30. Halden rota bort poeng mot Arendal i helga, men er også på stigende kurs. Her er det det laget som klarer å holde hodet kaldt og følge game-planen lengst, som tar med seg poengene. Dette kan gå begge veier. Ulvene er på poengjakt!

Vi spør assistenttrener Sigvald om hans tanker om den kommende kampen.

– Nærbø borte til onsdag – den er ikke enkel. De er i form selv om de fikk en kraftig smekk mot Elverum i helga. Nærbø har gode skyttere – er samspilte og har god kampmoral – I tillegg har de gjerne en stappfull hall i ryggen – hva skal vi passe spesielt på for å ta med poeng?

«Ny tøff bortekamp, denne gangen på Jæren mot Nærbø. Nærbø fikk en meget god start på sesongen og vant blant annet de 5 første kampene og viste dermed potensialet sitt.

Nærbø er faktisk et lag som kan ta medalje + være en overraskelse i sluttspillet denne sesongen. Det som kan gi dem en utfordring er at de fortsatt spiller E-cup og skal spille kvartfinale mot Minsk seinere i måneden. Laget trenes av sist sesongs «årets trenere» i Rema 1000-ligaen Heine Jensen og Rune Haugseng. To gode trenere som virkelig har klart å utvikle laget de siste sesongene.

På papiret har de et veldig godt og ungt lag, med kvaliteter i alle posisjoner. De er vanskelige å forutse i og med at de kan spille både et tradisjonelt 6:0 forsvar, men kan like fort spille både 5:1 og en veldig utgruppert 3:3. Så vi har lagt både en A, B og C plan for angrepsspillet vårt.

På banen styres laget av en virkelig spennende spiller som har debutert på a-landslaget og skifter til Elverum neste sesong, Andreas Horst Haugseng. I lager finner vi også Tord og Rassin Haugseng + Lars Sigve Hamre på høyre back som drar mye av lasset for Nærbø. Dette blir en kamp som handler om å vinne duellspillet i begge ender av banen. Nærbø er et velspillende lag og har ingen typisk «toppscorer», men er et lag som scorer jevnt over hele banen.

Vi må ha god nok rytme og tålmodighet i angrepsspillet og utnytte de mulighetene vi får. Andelen scoringer på de «gode» mulighetene + uttelling i overtall må forbedres fremover. Får vi til dette er vi gode og viser stor bredde og potensiale i angrepsspillet. Da tror jeg at vi kan håpe på nye poeng til ulvene på en meget vanskelig bortebane.»

Følg kampen på direktesport i HA

Av: Odd Petter Nilsen