Kristiansand Topphåndball-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Halden

Sesongens første borteseier er i boks!

Kampen startet nølende for begge lag bortsett fra keeperne. Det sto 0-0 etter 5 minutter og både Jonas i Haldenmålet og KRS sin målvakt hadde reddet tre gode muligheter hver. Ulvene startet i et offensivt 5:1 forsvar med Truls på topp. Det funket veldig bra og hjemmelaget kom ikke til mange muligheter. Storskytter Köpp sto med 0 mål og Victor Skillhammar med 1 mål. Det var stort sett hjemmelagets Frigstad som traff Haldenmålet. Håvard hadde stort sett kontroll på ham i duellene, men ikke på skudd bakfra. Skytingen til Halden tok seg noe opp men det ble fremdeles sløst med skudda. Det var rom for forbedringer med 11 bom på 25 skudd. Litt lite samspill i angrep var det, men det var mange gode enkeltprestasjoner. Forsvarsmessig derimot var Ulvene på hele omgangen og holdt KRS nede på kun 11 mål. Jonas tok 7 av 18 skudd, flere av dem 100 % sjanser og bidro til en svært hyggelig omgang.  Mye bomming fra Ulvene i omgangen, men med en god keeper så gikk det bra likevel. Pauseresultat var fortjent 11-14 til Halden.

2. omgangene til Ulvene har ikke vært patente den siste tiden og det er lett at denne erfaringen sitter litt i hodet på spillerne. Men denne gangen var det helt motsatt. Joshua (gjennombrudd) og Truls (snappet en av mange baller med påfølgende kontra) førte i løpet av 1 minutt Halden opp i en 11.16- ledelse!! Ulvene spilte rolig og klokt i angrep og ledet med 4-6 mål det første kvarteret, selv om angrepsspillet manglet det gode kollektive spillet. Så kom en periode da kvaliteten falt kraftig framover. Tekniske feil og skuddbom på rekke og rad fra Halden inviterte hjemmelaget inn i kampen igjen.  De var skikkelig målsterke i nesten 6 minutter før Truls fikk hull på byllen. Så gikk det enda noen minutter med rotete angrepsspill før Casper fikk satt inn mål nr. 25 – det betød tre måls ledelse og det var fremdeles 8 minutter igjen. Ytterligere tekniske feil og dårlige vurderinger ga hjemmelaget flere sjanser til å knappe inn på måltavla. De takket og feide inn 2 mål. Ulvene gikk litt opp i liminga og ledet kun med ett mål etter 23 minutter. Gode råd var altså ganske dyre! Lars Oskar tok ansvar og scoret fint på et gjennombrudd der Kristiansand fikk 2 minutters utvisning. I neste Kristiansandangrep snappet Casper ballen og satte en enkel kontring i mål. Ulvene ledet 24-27 og det var 6 minutter igjen. Jonas i målet fortsatte sitt gode spill og Joshua, Jonas J og Truls var sikre i skytinga og Ulvene kunne innkassere sesongens første borteseier, Det var vel fortjent og fantastisk viktig..

I dag traff Ulvene meget godt med forsvarsspillet. Truls presset akkurat riktig og ødela hjemmelagets angrepsspill. I tillegg falt han fint tilbake i forsvaret og snørte igjen sekken sammen med resten av haldenforsvaret da det var nødvendig. Meget godt løst av Truls!

Ellers var duellstyrken bedre hos Halden i dag. Håvard sto meget godt opp imot Skillhammer og Frigstad. På høyresiden ble Köpp holdt nede på 5 scoringer. Vel blåst av hele laget og deilig å klare 2 poeng på en vanskelig bortebane.

Mål: Truls 10/13, Jonas J 4/6, Casper 4/7, Joshua 4/9, Morten 3/3, Hannes 3/4, Håvard 1/1, Lars Oskar ½

Redninger: Jonas 16/44 – 35 %

Topp tre

1.      Truls Grøtta

2.      Jonas Stenersen

3.      Jonas Jensen

Gratulerer med 2 poeng og en super målvaktskamp Jonas. Mange 100 % redninger også på rett tidspunkt. Hvor deilig var det? Hvordan vil du beskrive kampen og hva er du mest fornøyd sånn rent målvaktsmessig / teknisk?

– Tusen takk for det! Det var sjukt deilig å få en sånn her kamp nå, det gir masse selvtillit før de tre siste matchene. Kampen er jo tett og tøff hele veien gjennom, synes det er sterkt at vi klarer å stå imot selv om det butter litt angrepsmessig er jeg veldig fornøyd med. Veldig fornøyd med hvordan jeg sto på mye av langskuddene i andreomgang, vi klarte å hindre skytterne deres fra å skyte oss i senk. Nærskuddene er jeg også fornøyd med, å få noen store redninger er viktig for laget og glad for at jeg kunne bidra til at vi tok med to poeng hjem i dag

Fantastisk deilig seier, Truls. Gratulerer med 2 poeng og en av dine aller beste kamper både i angrep og forsvar. Det svingte jo litt og med 7 minutter igjen var det litt kritisk. Hvordan opplevde du kampen>?

– Opplevde det som en veldig viktig seier! På den tiden her av året, handler alt om poeng, så vi er veldig fornøyd med det vi får til i dag! Bare å ta med oss selvtilliten videre.

Nå snakker vi, Jan Thomas! Sterk seier på bortebane. Det kom som bestilt. Hva er du mest fornøyd med i dag, bortsett fra 2 poeng?

– Det var veldig deilig og sterkt av gutta. Mest fornøyd med at vi holder oss til gameplan. Vi vet hva de kommer med fremover og syns vi får nøytralisert deres gode skyttere med den offensive varianten vår i forsvar. Angrepsmessing syns jeg vi er gode i lange perioder, vi spiller tålmodig og får åpnet opp deres forsvar store deler av kampen. Litt rot i siste del av kampen men sterkt mentalt å vinne når de bare er ett mål bak de siste 5-6 minuttene når det skal avgjøres. En veldig deilig og sterk lagseier i dag!