Kristiansand Topphåndball-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale – Halden

Kristiansand Topphåndball-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale

Superviktig kamp for Ulvene til lørdag!

Nyopprykkede Kristiansand startet sesongen med fire strake tap, men har siden det vunnet 11 av 18 kamper. Flere av disse seirene har vært med knappest mulig margin, bl.a. mot Halden i Tistedalshallen i desember. Det betyr at lørdagens motstander er mentalt sterke og har evnen til å avgjøre jevne kamper. Ulvene har sklidd langsomt nedover på tabellen etter jul og trenger virkelig å snu trenden. De har alt i egne hender og alle muligheter er fremdeles åpne.

I hjemmekampen mot Kristiansand hadde Halden en god game-plan med fokus på bl.a. å stå imot Köpp og Skillhammar, men klarte ikke å stå opp i duellspillet gjennom 60 minutter. Nå får de en ny sjanse og vi tror de lykkes bedre denne gangen.

Vi spør assistenttrener Sigvald: «Kristiansand borte er en overkommelig, men ikke en enkel kamp. De har rett og slett vært gode til å avgjøre jevne kamper og skaffet seg utrolig masse poeng etter en treg seriestart. Vi vet vel hva som kommer fra Köpp og Skillhammar denne gangen også – er dere klare?

– Det begynner å tette seg til på begge sider av kvalikstreken. BSK på siste sluttspillplass har 19 poeng, Haslum har 16 poeng, mens vi ligger mellom de på 17.

Kampen mot Kristiansand (KRS) er viktig på mange måter, vi må snu en dårlig trend på bortebane + tap i de 3 siste mot god og vanskelig motstand (Arendal, Nærbø og Elverum). Vi har 4 kamper igjen hvor vi bør ta minst 2 seire.

Kampen på Sørlandet blir viktig for å komme opp i ryggen til Kristiansand, som nå har 22 p. De har igjen Runar (b), Elverum (b) og Arendal (h). Så med seier på lørdag vil vi krype opp i ryggen deres.

Ingen av de fire kampene vi har igjen er lette, flere kjemper for overlevelse og fortsatt spill i eliteserien. Vi har igjen KRS (b), Haslum (h), Bergen (h) og Sandefjord (b). Kristiansand Topphåndball som er nysatsningen etter tradisjonelle Kristiansand IF. Den relativt nye klubben er ressurssterk og har over flere sesonger rustet godt opp og har et økonomisk grunnlag som vi ikke er i nærheten av. Laget består av godt etablerte spillere med god erfaring. Både Larson (ls) og Köpp har spilt flere sesonger på øverste nivå i Tyskland. Etablerte Frigstad på høyre back har vært god i denne sesongen. I midten har de en god polakk i Poloczny og en bekjent for oss haldensere, Viktor Skillhammar.

Et av hovedfokusene i kampen blir å stoppe duellstyrken til Viktor, vi må være disiplinerte og gode som førsteforsvarere. Han, sammen med nevnte Köpp, må vi klare å stå samlet på for å løse. De er «tunge» å stå imot. Det var også den store forskjellen mellom første og andre omgang i det omvendte oppgjøret som ble spilt i Tistedalshallen. Game-planen blir å komme opp på samme nivået i forsvarsspillet som vi gjorde mot Arendal og Runar. Her vil det kreves massevis av tøffhet og mye fysikk. Klarer vi å holde nivået der vi ønsker bakover, vil det gi oss mange muligheter i kontraspillet. Disse må vi ta vare på! Fremover skal vi gjenskape den samme tryggheten og tålmodigheten som vi kan ha når vi er i flytsonen. Vi må være veldig tydelige på hvordan vi ønsker å avslutte angrepene våre best mulig.

Vi går all in for å røve til oss 2 poeng i Aquarama på lørdag.

Følg oss på direktesport i HA!

Av: Odd Petter Nilsen