Kolstad-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2122 – Halden

Kolstad-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2122

Ny spennende kamp for Ulvene.

Kolstad er en motstander det ikke er lett å bli klok på. De varierer voldsomt i prestasjonene, men er på papiret et skikkelig godt lag med mange klassespillere og store ambisjoner. Ulvene vant i Remmenhallen og er klare til å gjenta bedriften i Trondheim.

Halden har forhåpentligvis ristet av seg skuffelsen etter Kristiansandkampen og kommet raskt på sporet de har hatt i hele høst: Tiltro og lojalitet til gameplanen, kjemping for hver ball og mental styrke når kampen skal avgjøres.

Alt klart for kamp Sigvald? Kristiansandkampen ble jo litt som fryktet og Halden ble vippet ut av balanse av gode sørlendinger. Er ulveflokken klar for å reise kjerringa mot Kolstad??

«Det ble en kamp som forventet mot Kristiansand, tøff og jevnt hele veien. Vi ble utfordret som vi trodde av Köpp, Skillhammar og Frigstad. I tillegg hadde laget fra Sørlandet gjort hjemmeleksen og gjorde ting vanskelig for oss i vårt etablerte angrep.

Skuffelsen var stor i garderoben etterpå, vi følte at vi sløser bort mulighetene med å bomme på gode muligheter. Skal vi vinne slike kamper og de 3 cupfinalene vi har igjen før jul må uttellingen fra 6m opp og vi må skape mer fra distanse i samarbeid med linje. Samtidig skal vi ikke bruke for mye tid på Kristiansand kampen. Vi er nå halvspilt og har plukket 14 poeng på 13 kamper. Det må vi si oss veldig fornøyde med, hadde du spurt meg før sesongen hadde jeg sagt «ja takk» uten å tenke på det.

Ny kamp på onsdag, borte mot Kolstad. Første kamp i andre halvdel, denne kampen blir viktig med tanke på sluttspillet. Vi ligger på 7.plass med 14 poeng, mens de ligger på kvalikplassen som nr. 9. og har 11 poeng. Seier her vil gi oss mer avstand til dem + at vi har dem på innbyrdes. Noe som kan være viktig inn i sluttspurten.

Sist vi møttes vant vi etter en meget god andre omgang 30-28. Kolstad, laget man ikke tar med på oddsen.. Jekyll & Hyde-laget fra Trondheim. Forventingene var store før seriestart og laget har ikke levert helt opp til egne og andres forventninger. På de 13 første kampene har de 5 seiere – 1 uavgjort – 7 tap. Av seirene knuste de Runar 34-27, Fjellhammer 36-25 begge hjemme og slo Kristiansand borte 32-26. mens de spilte uavgjort mot Arendal borte. Meget sterke og gode resultater.

Laget Kolstad er et veldig godt og solid lag, med dobbelt dekning på alle posisjoner. De har flere haldenbekjente i troppen med Gabriel Setterblom (lagets toppscorer), Rasmus Carlsen, tidligere HTH- kaptein Rasmus Mølgaard og for de som husker godt tilbake i TTIF tiden, Adrian Aalberg på venstre kant. Laget har som sagt mange gode profiler – blant annet Eskil Dahl Reitan som ble tatt opp til A-landslaget på november-samlingen.

Vår jobb blir å være 100 % klare fra start og det starter på treningen. Forsvaret må være der vi var i andre omgang mot Kristiansand og i de foregående kampene. Klarer vi det, vil vi få mulighetene til å løpe på dem og de mulighetene skal vi ta godt vare på! Produksjonen av muligheter i etablert angrep skal fortsettes og vi skal være tøffe nok til å ta de «gode» mulighetene som dukker opp etter god bearbeidelse. Vi har stor tro på en seier inn i den første av 3 kamper på 8 dager.«

Av: Odd Petter Nilsen