Haslum HK-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Halden

Haslum HK-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport

Ulvene ble grusa i Nadderud Arena!

Halden var ikke på nett i dag og ble et par nummer for små i alle spillets faser. Morten Nergård hadde en god periode innledningsvis og hold Ulvene inne i kampen selv om de lå et par mål etter de første 20 minuttene. Haslum rykket til 4 foran, men Halden spurtet inn til 16-14 til pause.

Halden var ubesluttsomme og usikre i angrep og fikk ikke trøkk framover. Bakover ble det mye rom mellom båtene og Haslum fikk for mye rom. Jørgen og Morten var sikre skyttere og laget halvparten av målene i omgangen, mens Nergård hadde 7 redninger. Det bidro til at strikken ikke røk for Halden som var på defensiven.

Halden hadde nok bestemt seg for å reise kjerringa i 2. omgang, men det var hjemmelaget som  tok over hele kampen umiddelbart. Haslums keeper, Langerud, stengte målet i perioder og det førte til at Haslum fikk i gang kontringene sine. Ulvene var 6 mål bak før det var gått 10 minutter.

Haldenforsvaret var passivt og fikk hverken tak på skytterne eller streken. Angrepsspillet var uten struktur og kreativitet – det virket som det ikke var noen plan. Dette var ingen god dag for Ulvene og de har mye å trene på til kampene som kommer. Halden har sluppet inn 70 mål de to siste kampene, har lite keeperredninger og sløser med skudda framover. Energien i laget minnet om Nøtterøykampen og gutta henger ikke godt sammen. Egen kontra og kontradekking manglet struktur og sting. Det ga billige mål til Haslum og ingen billige mål til Halden

Haslum vant som de ville og fikk sine første poeng i årets serie.

Scoringer. Morten L 8/11, Hannes 4/5, Mounir 4/5, Jørgen 4/7, Mads 3/6, Jona J 2/6, Joshua 2/5, Jonas Neve 2/3, Truls 1/6.

Topp tre

1.      Morten Linder

2.      Hannes

3.      Mounir

I dag fikk vi fortjent bank, Jan Thomas. Ikke så mye som fungerte. Hvordan opplevde du kampen – hva må rettes på til helga?

«Ja, i dag fikk vi bank. Syns vi gjør en dårlig kamp spesielt bakover på banen. Har grei kontakt i første omgang, men så taper vi alt for mange dueller og det virker usikkert og tamt i forsvar. Vi slapp inn 33 mot Nøtterøy og 37 nå mot Haslum. Skal vi klare å vinne kamper må vi begynne der. Vi må stå mye mer kompakt og hjelpe hverandre, lage flere brudd og opparbeide en trygghet forsvarsmessig«

Av: Odd Petter Nilsen