Halden Topphåndball-Runar Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport – Halden

Halden Topphåndball-Runar Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport

Ulvene snublet og mistet poengene

Halden var skjerpa og gode i første omgang. De førte kampen og ledet med 4 mål flere ganger. Ulvene er fortsatt ustabile og de solide ledelsene ble spist opp ganske raskt. Midtforsvaret med August og Hannes, var patent, men på utsiden av 2’erne og på vingene var det problemer bakover. I angrep var laget litt av og på, men scoret 15 mål på 23 forsøk og det er ikke dårlig. Joachim Christensen i Runar-målet tok betydelig mer enn vårt keeperpar, men Ulvene ledet likevel 15-14 til pause.  Trym og Toke var toneangivende i angrep med til sammen 8 mål og masse assist.

Ulvene startet 2. omgang flott med knallgodt forsvar og god skyting. Kristoffer kom inn som høyre toer i forsvar og nøytraliserte Runars beste utespiller Rivesjø. Det smittet over på hele laget som var bevegelige, aggressive og samkjørte i forsvar. Etter 10 minutter ledet Halden 22-18 og hadde fin kontroll. Så gikk det litt i ball i angrep. Hjemmelaget mista stinget, Christensen i Runar-målet begynte på en skikkelig langspurt og Halden scoret ikke på 8 minutter. Da var Runar kommet i kapp og gikk forbi for første gang siden åpningsminuttet. Ulvene stanget og bommet framover og venstresiden i forsvar falt litt sammen igjen og plutselig var det Runar som førte kampen, mens Halden måtte jage.

Hjemmelaget ga seg selvsagt ikke og med 2 minutter igjen ledet Runar kun 27-28. Da reddet Christensen to 100 %-sjanser på rad og Ulvene måtte innse at de ikke holdt helt inn denne gangen og at poengene forsvant over fjorden.

Mye bra i dag, særlig bakover, men dessverre altfor få keeperredninger – til sammen 8 redninger i hele kampen. Det gjør det vanskelig å knipe poeng i tette kamper. Framover virket det som Halden ble litt slitne i 2. omgang og mistet noe av kreativiteten og trøkket. Ulvene er ikke vant til å lede og føre kamper og slapp Runar for lett innpå etter å ha spilt godt og ledet solid. Det var en ny erfaring, men den rutinene kommer kun med flere spilte kamper.

Runar er et fysisk sterkt, godt og rutinert lag med solid kvalitet på alle plasser. Når Halden allerede nå viser at de er fullt på høyde gjennom kampen, så gleder vi oss til fortsettelsen. Men det gjelder å være på hugget og knipe de poengene som er mulig – hederlige tap er ikke så morsomme i lengden.

Ny ball!

Scoringer: Toke 6 (10 skudd), Kasper Lien 5/8, Casper Ebbesen 5/7, Hannes 4/5, Trym 3/5, Kristoffer 2/4, August 1/2 og Daniel Bystrøm 1/1

Topp tre

1.     Hannes

2.     Kasper og Casper

3.     Toke og Trym

Dette var et surt tap, Jan Thomas

-Ja, det var surt!! Følte vi var det beste laget i store perioder av kampen, men dessverre holdt det ikke helt inn. Virker litt som vi blir litt stresset når vi blir hentet igjen og gjør noen ungdommelige feil i begge retninger på banen. Vi sliter med deres 5:1 forsvar, noe som vi normalt behersker godt, men lar oss stresse og blir passive i denne perioden. Føler det er der vi taper kampen i dag, pluss noen marginer på slutten som kunne endret sluttresultatet.