Halden Topphåndball-Runar Sandefjord, Eliteserien Menn > Kamprapport – Halden

Halden Topphåndball-Runar Sandefjord, Eliteserien Menn > Kamprapport

Ulvene vant viktig slitekamp!

Det så virkelig ikke bra ut for Halden de første minuttene av kampen. Første Ulvemålet (etter 4 skuddmiss) kom først etter nesten 7 minutter og da hadde Runar scoret tre… Heldigvis slet gjestene også med å score og Bertram hadde flere gode redninger, bla. på straffe. Dette gjorde at Halden holdt en viss kontakt og begynte å spille seg inn i kampen. De fikk kontakt på 4-4 (13) og ledet første gang etter 16 minutter. Etter det slapp de aldri føringen og dro sakte fra Runar. Gjestene ga seg imidlertid aldri og det ble en intens og spennende kamp slik som sist lagene møttes. Haldenforsvaret var ikke slik vi er vant til i første omgang og Runar scoret på gjennombrudd gang på gang. Ulvene hang ikke helt sammen og særlig slet venstresiden i forsvar. Etter dårlig skyting og uttelling første kvarteret (5 mål) begynte offensiven å fungere. William og Toke scoret brorparten av målene i omgangen og Ulvene ledet 17-14 til pause.

Andre omgang fulgte samme mønsteret. Halden var ikke skarpe framover, men heldigvis hadde Bertram en strålende start på omgangen. Etter 17 minutter var stillingen 22-20 og det ble kjempet durabelig fra begge lag. Her sto mye på spill og innsatsen var virkelig på maks. Jan Thomas byttet klokt i denne perioden og lot spillere som begynte å bli trøtte og unøyaktige hvile seg før innspurten. Så begynte det meste stemme for hjemmelaget og i løpet av noen minutter sørget Martin, Mitro, Toke og William for en seksmålsledelse (28-22). Da var det kun 6 minutter igjen av kampen og Ulvene var endelig kvitt et Runarlag som hadde pustet dem i nakken de siste 40 minuttene. I tillegg til bedre skyting satt også forsvaret perfekt siste kvarteret og seieren ble solide 33-27.

Toke ble toppscorer med 11 fulltreffere på 15 forsøk + flere assist. Han er bombesikker på straffe og blir bare bedre og bedre. Litt het i toppen i perioder, men kommer tilbake etter en tur på benken. Martin kom inn i andre omgang, trøblet litt med skytingen i starten, men scoret tre på rappen da det gjaldt mot slutten. William scoret 7, var god i kontra, slet litt i forsvar i første omgang, men hevet seg kraftig i andre. Mitro var på hugget og scoret på 5 av 8. August (2/2), Rasmus (2/2) og Kristoffer stengte forsvaret i sluttspurten og Bertram reddet 16 av 42 skudd.

Rufsete start og strålende avslutning – En skikkelig lagseier!

Topp tre

1. Toke
  2. Bertram
  3. William, August og Rasmus

Gratulerer med seier, Toke. Dette var spennende og tett!

Jeg synes vi styrede kampen som vi gerne ville, så kampen blev afviklet på vores premisser. Vi stod bra bakover. Kanskje den kamp vi har laget flest frikast, og det giver kontra. Angrebsmæssigt spiller vi det bedste vi har gjort på længe, så det var dejligt.

Den satt Jan Thomas!

Takk! Deilig og viktig seier! Vi starter veldig uryddig, men heldigvis er også Runar unøyaktige og starten av kampen så ut til å bære preg av stundens alvor. Utover i omgangen får vi styr på forsvaret og Bertram står godt. Angrepsmessig begynner vi også å spille godt, og er tålmodige. Går til pause med ledelse og spiller solid hele