Halden Topphåndball-ØIF Arendal Elite, Eliteserien Menn > Kamprapport – Halden

Halden Topphåndball-ØIF Arendal Elite, Eliteserien Menn > Kamprapport

Ulvene rotet bort poengene!

Halden fikk en drømmestart mot Arendal og ledet 6-0 etter 8 minutter. Alt stemte både i angrep og forsvar og publikum måtte nesten gni seg i øynene. Etter hvert kom selvsagt et av Norges beste lag til hektene og begynte å knappe innpå, men Ulvene hadde likevel fin kontroll lenge. Det var i hovedsak på grunn av et knallgodt forsvar. Framover begynte nemlig bomskuddene å florere. Likevel gikk Ulvene til pause med en 12-11 ledelse. Det betyr at de scoret kun 6 mål de siste 22 minuttene av omgangen og bommet på 13 av 25 skudd i omgangen.

Andre omgang fortsatte med en del bomskudd for hjemmelaget og Arendal overtok initiativet, selv om de måtte slite for å lage mål de også. Ulvene lå hele tiden 1-3 mål bak, men ga seg ikke og det ble kamp helt til slutt. Tekniske feil, skuddbom, slurv og straffemiss i sluttminuttene ble skjebnesvangert for hjemmelaget som måtte se alle poengene forsvinne til Sørlandet.

Det var egentlig litt irriterende, for det var ikke mye som skulle til for å tippe kampen i Ulvenes favør. Det var nemlig sjanser nok helt til siste slutt. Men hverken dommerne eller Ulvene hadde det som skulle til. Publikum ble etterhvert svært oppbrakte av et svakt dommerpar, som i hvert fall ikke kan beskyldes for hjemmedømming. Bl.a. filmet Mario Matic til seg et frikast på stillingen 22-23 med 20 sekunder igjen av kampen og publikum var nokså sikre på at det var åpenbar boikott av spillet og dermed straffe til Halden. Men, neida…

Tap mot Arendal er ikke noe å sture for, men Ulvene spilte til tider veldig godt angrepsspill og løste også Arendals offensive 5-1 forsvar meget godt. De burde ha dratt dette i land, men snublet i egne bein med 8 tekniske feil i andre omgang, der Arendal rett og slett ble servert ballen helt uten videre.

Forsvaret med Kristoffer, William og Rasmus i spissen var skikkelig gode gjennom hele kampen og i angrep var det til tider gode kombinasjoner og godt spill av flere, men avslutningene var rett og slett for dårlige. Dermed ble også Arendals keeper banens klart beste spiller og reddet poengene for gjestene. Kristoffer ble Ulvenes toppscorer med 4 mål (på 4 skudd)

Mye bra i dag altså, men ikke nok!

Topp tre

1. Kristoffer
  2. Bertram
  3. Rasmus

Det var gode muligheter til seier i dag, Jan Thomas?

Ja, har absolutt mulighet i dag. Vi står igjen meget bra bakover og Bertram står meget godt i mål. På andre siden står også Jurisic i Arendalmålet veldig bra, så vi har en del bomskudd i dag. Spiller oss til tider igjennom et godt offensivt Arendal forsvar, men brenner. Noen tekniske feil som gir noen enkle kontringer til Arendal er også med på å vippe kampen i deres favør. Vi gjør en god kamp, men ikke dyktige nok til å få med oss noen poeng.

Bra kamp Kristoffer! – Hvordan vurderer du kampen?

Står stabilt og godt bakover. Stort sett god kontroll og løser det de kommer med bra i deres etablerte angrepsfase. Fremover er det mye bra, men dessverre igjen alt for mye dårlige avslutninger på gode sjanser alene med keeper. Arendal er gode på å straffe oss på våre skuddbom og enkelte dårlige vurderinger, som gjør at de blir giftige i deres kontrafase. Synes Obling gjør en god figur og holder oss inne i kampen med mye flotte redninger