Halden Topphåndball-Nøtterøy Håndball, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Halden

Halden Topphåndball-Nøtterøy Håndball, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport

Ulvene reddet ett poeng i Remmenhallen

Halden gikk ut i hundre, ledet 6-1- etter 6 minutter, var helt sjef og spilte med stor autoritet. Da tok Tønsbergs Robert Hedin time-out og vekket gjestene. Det hjalp. Ulvene ledelse økte ikke lenger og Tønsberg holdt seg innafor 4-5 mål bak resten av omgangen. Joshua var i fyr og flamme i angrep og scoret 6 flotte mål før det var gått 10 minutter. En del rot, tekniske feil og dårlig skyting gjorde at Halden ikke kjørte i fra for godt allerede i i første omgang. Ulvene var ikke helt på nett og nøye nok da det gjaldt innspill til strek og uttelling på 100 % sjanser og Tønsberg fikk snappet og reddet for mye. Halden var derimot på og skaffet seg mange gratismuligheter ved å stjele baller Tønsberg droppet og rota med innafor Haldens 9-meter. Det ga kontringsmuligheter, som dessverre bare delvis ble utnyttet. Truls var energisk, scoret 5 mål, men rota også bort gode sjanser. Morten Nergård sto en bra omgang med redningsprosent på 27 og Halden ledet komfortabelt med 18-14 til pause. Bra omgang altså!

Andre omgang startet nølende for Halden både i angrep og forsvar. Bakover tapte de for mange dueller og framover var de ubesluttsomme og funka ikke som et kollektiv. Jonas kom inn i mål etter 10 minutter på stillingen 24-21 og så ut til å kunne bli en match-vinner da han radet opp superredninger på løpende bånd en periode. Dessverre traff ikke Ulvene så godt på skudd i denne omgangen (14 bom på 26 skudd) og derfor hang Tønsberg likevel med og begynte også langsomt å nærme seg Halden. Etter 19 minutter måtte Jan-Thomas ta time-out på stillingen 26-25, men det hjalp ikke. Et par minutter senere var Tønsberg i kapp og forbi. Halden-gutta lot seg heldigvis ikke knekke og utlignet raskt. Så bytta lagene på å lede med ett mål resten av kampen. Med 2.30 igjen gikk Tønsberg opp i en 30-29 ledelse og så ble det skikkelig kriging, men lite skjønnspill resten av kampen. Casper jobbet inn 30-30 etter 29 minutter og så skjedde det ikke mer den kampen bortsett fra at Nøtterøy fikk 3-meter da kampen ble blåst av. Den skjøt Kennie Boysen via muren og stang ut. Så nære var gjestene å ta med seg begge poengene. Det ville ikke vært rettferdig.

Denne kampen var et lite steg opp fra Kolstad-kampen, men Ulvene har fremdeles ikke fått skikkelig sving på forsvarsspillet. Bortsett fra enkelte perioder tidlig i kampen taper de for mange dueller og selv når de er godt oppe i situasjoner, slippes motstanderen for enkelt til. Mange av Tønsbergs mål kom etter at forsvaret hadde god kroppskontakt med skytteren. Halden-gutta var rett å slett litt for seine og litt for snille denne kampen også. Det straffer seg selvsagt i eliteserien. I dag kom nesten samtlige angrep fra gjestene i midten og de truet sjeldent Halden fra 2’er og utover. Det ga Halden store muligheter til å stå smalt og superkompakt i forsvar og passe på både skyttere og strek. Det var sikkert planen også, men det ble likevel for tamt mot Tønsbergs gode skyttere og bevegelige strek.

Dette var en kamp Ulvene burde vunnet. De startet overlegent best i egen lekegrind og spilte lekent og godt. Tønsberg fikk knapt nok kjenne på ballen. Så ble trøkket og selvtilliten brått litt mindre da det stokket seg litt med tekniske feil og et par bomskudd. Etter det virka det som det ikke var nok energi igjen til å reise seg helt opp i stående og ta tilbake initiativet. Litt som i de to siste kampene. Kan kanskje bli godt med en ferie, men først er det bortekamp mot Fjellhammer til tirsdag. I hjemmekampen vant Halden med 8 mål. Vi har trua J

Topp tre

1.      Joshua

2.      Jonas S

3.      Truls og Morten L

Gratulerer med ett poeng, Jan Thomas! Dere hadde mange muligheter til å stikke fra Tønsberg i dag, men det ville seg ikke. Hvordan er du fornøyd med kampen, gjennomføring ift kampplan, innsats osv.

«Ja, det var en del muligheter til å vinne kampen i dag, men vi klarte aldri å riste de helt fra oss. Syns vi egentlig gjør en meget bra første omgang. Står veldig bra bakover og har kontroll på skytterne til Nøtterøy. Hadde vi unngått noen enkle tekniske feil i samme periode kunne vi ledet med enda flere til pause. 2. omgang snur litt, hvor vi ikke står like bra bakover og forspranget blir spist opp. Vi har også en del flere skuddbom i 2 omgang, som gjør at kampen er jevn hele veien ut. Godt at det blir 1 poeng helt til slutt i og med at Nøtterøy har den siste ballen. Syns vi har innsats hele veien og sterkt vi ikke bukker under når Nøtterøy tar oss igjen og leder for første gang langt ut i 2 omgang.«